Wildersverzet in Oss: huis Syrische vluchtelingen belegerd en bekogeld

Bezorgde burgers die even niets anders konden vinden dan een SS-logo voor hun club
Bezorgde burgers die even niets anders konden vinden dan een SS-logo voor hun club
In Oss liet zich het Noord-Brabants Verzetsfront, als voorhoede van de verontruste burgers die hun zorgpremie omhoog zien gaan en de huren, van zich horen en zien:

Toen onbekenden vrijdagavond een steen door het raam gooiden van een huis in de Kuipers Rietbergstraat, waren daar al drie Syrische mannen in huis. Er zijn bij eerdere betogingen tegen de komst van de statushouders ruiten gesneuveld van zeker drie woningen, maar nooit waren de bewoners al in het huis aanwezig.

,,Dit is ernstig”, zegt een woordvoerder van corporatie BrabantWonen, die de woning verhuurt. De drie mannen zijn terug naar een asielzoekerscentrum. De gemeente Oss en BrabantWonen zinnen op een veilige oplossing.

Bron.

Dus de vluchtelingen zijn maar weer uit de woning gehaald waar ze niet veel veiliger zijn dan in het land dat ze ontvlucht zijn:

Ongeveer 70 personen stonden maandagavond in de Kuipers Rietbergstraat in Oss uit protest tegen de komst van 3 mannelijke statushouders. Het gezelschap stond voor het huis waar de Syrische broers in komen en waar onbekenden vrijdagavond eieren tegen de gevel gooiden en een steen door de ruit keilden. De nieuwe bewoners waren op dat moment in de huurwoning aanwezig. Maandag was er niemand in het huis.

Bron.