Wilders’ gewillige worstjelikkers

gleuvenbrigadJe kunt je afvragen wat een krant als De Volkskrant wil bereiken met zo’n stukje. Wat, en wie. Ik ben toch niet de enige die zich maar al te goed herinnert hoezeer dit dagblad de krant was voor degenen die Anja Meulenbelt in de jaren zeventig op handen droegen. En dat het de krant was die commentaar van Hiltermann kreeg dat zij antisemitisch althans anti-Israël was. De Volkskrant heeft de man hiervoor een proces aangedaan en met succes. Ja, het is lang geleden en u wordt geacht, als u zo oud bent als ik, zich dat niet te herinneren.

Wie zal de papieren drol, zoals Joop Visser al in de late jaren zeventig over dit blad zong, een proces aandoen wegens het anti-islamisme en de anti-Palestijnse houding die er door uitgedragen wordt? Niemand natuurlijk. Maar wie van de doelgroep waar de Volkskrant zo opzichtig naar hengelt, en die zij bedient met lui als Elma Drayer en Chris Rutenfrans en zovelen meer, zal denken: ja, de Volkskrant, die benoemt dingen? Hopen zij dat Wilders eens een keer Kamervragen stelt onder verwijzing naar de Volkskrant in plaats van De Telegraaf of een enkele keer het Algemeen Dagblad? IJdele hoop.

Het is als met de Partij van de Arbeid: hoeveel stemmen zullen zij (terug, denken ze misschien wel) pakken van de eenmanspartij die onveranderd als hoogste eindigt in de peilingen? Goh, Samsom wil rapefugees met een veerboot terugsturen. Asscher wil etnisch registreren en heeft premiebetalers in Marokko fijn gekort op hun uitkering. De PvdA wil asieleisers onderaan de wachtlijst voor woningen, die ze zelf in de uitverkoop hebben gedaan, zetten. Toch maar PvdA, die staat pal tegen de islamisering! Ja! PvdA, de Volkskrant! Weten ze dan niet dat ze altijd linkSS tuig zullen blijven, wat ze ook meeblaten?

Ik kan alleen maar bedenken: zo stompzinnig zullen ze bij deze voorheen vaderlandse instituten toch niet zijn? Het komt er natuurlijk op neer dat ze net zo racistisch en fascistoïde zijn als de geachte afgevaardigde Wilders zelf. Tot nu toe waren ze het op een nettere manier, grove lompe taal als “krijg de rambam” zullen ze niet uiten. En zie, die grens is inmiddels ook gepasseerd. Zie het bijgevoegde knipsel, waarop ge kunt klikken om het tot u te nemen, als u mij niet gelooft.

Antifascisme in Nederland anno 2016, het voelt knap eenzaam.