WijGroningen: “Vaak is er in uw woonplaats een Leger des Heils. Hier kunt u gratis koffie krijgen”

De laatste riedel, D66 speelt die dezer dagen graag af, is “minder staat, minder overheid”. Het brengt nooit met zich mee dat de betweters en plucheklevers die de partijen vullen die dit verkondigen zichzelf eens opheffen – een betere baan zoeken of zo. Deze baan is namelijk al tamelijk goed tenslotte: betaald prediken, met goede wachtgeldregeling, hoe slecht de overheid is.

Ons dagelijks leven: school, opvoeding, werk, zorgen voor anderen, leuke dingen doen. De meeste mensen regelen dat zelf. Toch heeft iedereen wel eens ondersteuning nodig. Deze website geeft u informatie en advies over zorg en ondersteuning in de gemeente Groningen. Gebundeld onder de naam ‘WIJ Groningen’.

Dit WIJ Groningen (Stad dus) geeft onbedaarlijke tips die in de twittersfeer grootschalig geparodieerd worden #groningsetips:

Als u te weinig verdient, kunt u proberen een betere baan te zoeken .

Misschien kunt u eerst ook nog een cursus of opleiding volgen. Zo vergroot u uw kansen op het vinden van een goede baan.

Bron.

Of:

U bent misschien gewend om uw huishoudelijke klusjes op een bepaalde dag te doen.

Het is misschien even wennen, maar u kunt het u ook aanwennen om de klusjes meer verspreid over de week te doen. Dan kost het u per keer wat minder inspanning. En blijft uw huis toch lekker schoon.

Bron.

Mensen toespreken alsof ze eigenlijk zo goed als achterlijk zijn.
Het gebeurt natuurlijk ook met in het achterhoofd “ze blijven toch wel op ons stemmen”, dat weet de Communicatiedeskundige die dit alles godbetert op een WEBSITE plakt ook wel.
Toch is er in de meeste partijen – behalve natuurlijk de VVD – paniek uitgebroken over de twitterstorm die dit gebazel heeft losgemaakt. Te laat, luitjes…