“Wij zijn hier” kraakt heel blok woningen in Watergraafsmeer

Vluchtelingencollectief We Are Here heeft de afgelopen Paasdagen 11 woningen en een winkelpand gekraakt in de Rudolf Dieselstraat. Deze zijn prima geschikt te maken om vrouwen en kinderen onder te brengen. De mannen van Wij Zijn Hier heten vrouwen die op straat staan of binnenkort ontruimd worden hartelijk welkom in We Are Here Village. Want je hebt een heel dorp nodig om kinderen groot te brengen.

Ymere, de eigenaar van de Rudolf Dieselstraat heeft deze woningen jaren verwaarloosd in afwachting van sloop en nieuwbouw, die telkens uitgesteld wordt. En nu wil Ymere de woningen zelfs in handen geven van anti-kraakburo Camelot, die 350 Euro huur vraagt, per bewoner. Dat is niet meer nodig. Samen met huidige (tijdelijke) bewoners kunnen we de 124 woningen beheren. We gaan we er weer een mooi dorp van maken. Zaterdag 7 april is het al de eerste buurt-en-tuindag.

De meeste politieke partijen hebben afgesproken dat er geen panden van Wij Zijn Hier ontruimd worden zolang er onderhandeld wordt over een nieuw college van B&W. Wij nodigen ze uit om samen te werken aan een stabiel onderkomen en een echte Amsterdamse oplossing. Laat het toekomstige college van B&W nu eindelijk eens afspraken maken met woningcorporaties om vluchtelingen op straat de hand te reiken.

Wij zijn hier en we hebben een plek nodig om te kunnen leven.
Het is tijd voor creatieve, Amsterdamse oplossingen.

– Bericht vanaf Facebook