Wieg je lief

De pedanterie dat je Boney M en de films met John Travolta kunt negeren als het gaat om een top-20 van Beste Disconummers – of Michael Jackson en zijn broers – het is pedanterie, maar daar kunnen we hier wel in berusten.
De grenzen zijn vloeiend, wat begin betreft en waar het einde is – als het er is. Zeven jaar geleden heb ik er al over geschreven. Nee, de Hues Corporation is niet het begin, hoe Rock the boat goed ook is.

Dit is ook niet het begin geweest, maar als je het nou over de twintig beste discosongs aller tijden hebt kun je er echt niet om heen – dit is trouwens eigenlijk de eerste van K.C. and the Sunshine Band, maar dan onder de naam van de (volgens het verhaal toevallige) zanger, George McCrae. Het gaat welbeschouwd helemaal nergens over en dat is juist de kracht van het nummer.

Woman, take me in your arms
Rock your baby
Woman, take me in your arms
Rock your baby

There’s nothin’ to it
Just say you wanna do it
Open up your heart
And let the lovin’ start

Woman, take me in your arms
Rock your baby
Woman, take me in your arms
Rock your baby

Yeah, hold me tight
With all your might
Now let your lovin’ flow
Real sweet and slow

Woman, take me in your arms
Rock your baby
Woman, take me in your arms
Rock your baby

C’mon…

Aaaaaaah woman, take me in your arms
Rock your baby
Oo, oo, oo
Woman, take me in your arms
Rock your baby

Ah-aaaaaah, yeah
Take me in your arms and rock me
Ah-aaaaaah, yeah
Take me in your arms and rock me
Ah-aaaaaaaaaaaah


Rock your baby, 1974