Welkom in bananenrepubliek Tokkiestan

Vrouwen die in Spijkenisse uiterst vreedzaam protesteren tegen Wilders’ xenofobe verzet worden gearresteerd en in de cel gegooid, in plaats van de agressieve chimpansees die hen bedreigen met verkrachting. Het ministerie van Veiligheid en Justitie is na jaren VVD-bewind volledig gecorrumpeerd en zou in een roman van George Orwell als te dik aangezet aandoen en de politie die onder het bewind staat van deze corrupte bende en weigert adequaat op te treden tegen de Wilders-SA mag nu met machinegeweren gaan rondlopen. Voelt u zich daar ook zo veilig bij?

En als dit kabinet valt vanwege de schandalige praktijken rond het bonnetje van de Teevendeal, vindt de VVD vast wel een reden waarom ze toch met de PVV van Minder Marokkanen kan samenwerken. Misschien door eenvoudigweg Rutte te dumpen, bijvoorbeeld.

Wat die Teevendeal betreft: normaal gesproken kan er nog iets gelispeld worden van ‘verkeerde inschatting’, of ‘fout’, maar deze keer is er een bewuste, gerichte actie geweest om precies dàt wat de Kamer wilde weten, het precieze bedrag waarom het handelde in die deal van Teeven, achter te houden. Daar kon geen enkel misverstand over bestaan.

En het was niet Van der Steur die dat gedaan heeft, maar wel heeft hij opnieuw ontzagwekkend staan blunderen door nu juist de ICT’ers te beschuldigen van incompetentie bij het niet tijdig vinden van het bedrag. En die, vaak toch al het zwarte schaap van menig organisatie, hebben mijns inziens terecht de pers eens even ingelicht over hoe het nu echt zat in plaats van die slappe borreltafeldebatverhaaltjes.

Ik kan me niet voorstellen hoe Van der Steur nog te handhaven is, maar als die nu alweer zou moeten vertrekken zie ik ook niet hoe dit kabinet zichzelf ook nog maar enigszins serieus kan nemen, en vooral niet hoe de PvdA dat nog zou kunnen accepteren. Die hebben nu toch al zeker drie keer pioenrood van schaamte debatten moeten uitzitten waarbij ze officieel nog steeds volledig vertrouwen in een of andere louche VVD’er moesten betuigen, zelfs als je op 10 zetels staat wordt er toch ooit een grens bereikt, zou je zeggen.

Wat we wel weer niet te weten zullen komen is waar precies de opdracht vandaan kwam, om het ‘bonnetje’ niet openbaar te maken. Of het moet zijn dat een of andere ambtenaar daarvoor geofferd wordt.