Welkom Bij MediaMarkt

Het gevoel van onrechtmatige behandeling , spionage, zwartmakerij en intimidatie is mij bij de MediaMarkt wel bekend!
Ook werkt men ‘prima’ samen met politie IJsselland!!
Hier mijn verhaal over wat mij donderdag 23-01-2014 overkomen is bij de Mediamarkt in Zwolle.
Ik ben een Applegebruiker en amateur-/beroepsfotograaf en ik was op zoek naar wat informatie over de werking , veiligheid en schermindeling e.d. van mijn Apple.

Daar ik niet ben geboren met een gebruiksaanwijzing van mijn Apple in mijn hoofd en ik niet zodanig IT onderlegd ben, heb ik veel baat bij persoonlijke service i.p.v. via een site. Dus op naar de MediaMarkt, waar ik vorige week nog te woord ben gestaan door een zeer vriendelijke behulpzame Applemedewerker. Helaas had ik op dat moment mijn laptop niet bij mij maar gister schoot mij de gedachte van die medewerker door mijn hoofd en dacht “op naar de MEDIA MARKT”.
Daar was een andere, maar op het eerste gezicht ook vriendelijke en behulpzame Applemedewerker aanwezig.
Ik richtte mij tot hem met de vraag of hij eventueel even tijd ter beschikking had om mij te kunnen informeren over de werking van het systeem en instellingen van mijn laptop wat betreft beveiliging en schermdeling in het algemeen en met name beveiliging van grafisch materiaal (foto’s). Daarbij vroeg ik of het goed was of ik mijn laptop erbij mocht pakken, omdat dat voor mij makkelijker is om iets te laten zien en er dan uitleg over te vragen.
Dit was goed en zo geschiedde.

Ik opende een portretfoto van mijn zoon (genomen tijdens een wandeling op Vaderdag nota bene!) en opende daarbij de navigatiekolom met verschillende opties. Ik had vragen over bepaalde instellingen en de medewerker vroeg nog met nadruk of het  om beveiligen van foto’s ging. Hierop antwoordde ik bevestigend.
We hebben nog gegoogled over opties en vervolgens zei hij: “Ik zal nog even een collega vragen die misschien meer weet”.
Dat duurde tien minuten.
Toen hij terug kwam vertelde hij mij niet verder te kunnen helpen maar bij de uitgaans-/servicebalie was een technische afdeling waar men misschien meer kon vertellen.
Ik had zoiets van wauw, dank je wel voor je service en behulpzaamheid, kom je niet veel meer tegen (dat was dus de adder onder het gras).

Vervolgens vervolgde ik mijn weg door de winkel, op weg naar de uitgangs-/servicebalie. Net voordat ik de uitgang naderde werd ik plots benaderd door een agent met de woorden: “Goedemiddag, mijn naam is ……..van de politie IJsselland, wilt u even meekomen naar de beveiliging en mogen we even in uw tas kijken?”
Waarop ik overdonderd was en verbaasd, en antwoordde: “Nee, wat is er aan de hand?”
Men moet weten dat ik erg passief kan reageren en zeker in dergelijke situaties. Waarom weet ik nog steeds niet, daar werk ik hard aan, ben drie keer gediagnosticeerd met ADHD, misschien komt het daardoor. Ik weet het (nog) niet, maar dat is een ander verhaal.

Politie:
“Er zijn foto’s van kinderen gesignaleerd op uw computer! Wilt u even mee komen en anders moet u mee naar het bureau voor onderzoek!”
Toen begon ik dus echt helemaal te flippen. Ik heb weinig familie en op mijn laptop staat een foto van mijn zoon en van mijn neefje waar ik gek op ben. Mijn zoon betekent alles voor me, wat probeerden ze hier te insinueren!?
Wat werd ik boos op dat moment, maar ik ben meegegaan naar de beveiligingskamer, waar vervolgens werd gevraagd naar de foto’s en wat ik daarmee moest.
Ik schreeuwde woedend dat dit familiefoto’s waren, hoe ze bij hun insinuatie kwamen, hoe ze überhaupt wisten van mijn foto’s.
Natuurlijk had meneer de beveiliger (terwijl ik met de Applemedewerker in gesprek was) via zijn camera securitysysteem ingezoomd op mijn beeldscherm, waar ik op dat moment een foto van mijn zoon had staan, en even voor alle duidelijkheid – ik hoef me hierin niet te verdedigen – GEKLEED IN SPIJKERBROEK, ZOMERJAS EN SPORTSCHOENEN BUITEN TIJDENS EEN WANDELING.
Meneer de BEVEILIGER vond dit genoeg reden om de politie in te schakelen?
Wat een idioot!
Je mag geen foto van familie meer op je laptop/ipad/ipod/telefoon of wat dan ook bij je dragen?
Is dat verdacht?
Een foto van je eigen kind is verdacht en waarschijnlijk ben je dan een pedo die zich bezig houdt met kinderporno, want dat is de insinuatie.
Niemand wordt aangehouden omdat hij een foto van zijn zoon bij zich draagt, voor de goede orde, ik ben een trotse vader van een prachtzoon van tien en wie er met z’n tengels aan m’n kerel komt draai ik z’n nek om! ( bij wijze van spreken…)
Dat is hoe iedere GEZONDE VADER over z’n kind denkt!
Afijn, na twintig minuten was men klaar met het gesprek met de beveiliger (apart) en mij, en mocht ik gaan.
OMDAT MEN MIJ OP DAT MOMENT NIET KON VASTHOUDEN OMDAT ER NOG NIET GENOEG BEWIJS WAS.
Weer die insinuatie en ik word weer heel boos.

Bij het verlaten van de winkel heb ik in alle woede – excuses, vergeef mee hiervoor en interpreteer het niet verkeerd, ik kom van oorsprong niet uit deze omgeving maar uit de Randstad en het Westland en een hoop dingen zitten me hier tegen en ik kan m’n draai hier niet vinden – afijn, ik riep “kankerboeren’, vertaal het maar als ‘klotevolk’.
Ik vind kanker heel erg, de uitspraak heeft totaal niets met de ziekte te maken maar met frustratie, loop eens een middag d0or Den-Haag; precies!
Het is een grove uitlating die laat horen dat je iets “klote’ vindt, op z’n Haags “Kankeh’. Normaal gebruik ik die woorden nooit, dat zou geen goed voorbeeld geven, maar op dat moment gezien de situatie/insinuatie, frustratie en omgeving, schoot het (terwijl de vijf agenten achter mij liepen) eruit!
Vervolgens hoorde ik achter me: “Ja, en nu ben je aangehouden!”, en werd door het vijfkoppige team HARDHANDIG vooroverliggend tegen de grond, met knieën in mijn rug en een arm om mijn nek, in de boeien gewerkt en afgevoerd alsof ik een zware misdadiger was. Ik heb zes uur op het bureau gezeten en heb een boete van 360 Euro gekregen voor VERZET BIJ AANHOUDING.

Ik heb een WWB-uitkering, ben sinds een jaar schuldenvrij (na 20 jaar) en ik doe mijn best m’n leven volgens de algemene ‘normen en waarden’ op te bouwen.
Dit is hoe je daarvoor geprijsd wordt in democratisch Nederland!
Graag hoor ik reacties en verhalen van mensen met soortgelijke ervaring elders of bij MediaMarkt Zwolle en van mensen die hier een zaak van hebben gemaakt!

84 gedachten over “Welkom Bij MediaMarkt”

 1. Heb je een klacht ingediend tegen de politie of de beveiligers? Van welk bedrijf waren die? G4S?

 2. Dit is m.i. niet iets specifieks van de Mediamarkt of de stad Zwolle. Het gebeurt door heel Nederland, door iedere biepbiepbiep (censuur) met een uniform aan, tegen een ieder die foto’s van minderjarigen heeft, ook als zijn laatstgenoemden volledig gekleed.

  Ook vrouwen kunnen daarvan het slachtoffer worden: ik hoorde onlangs het verhaal van een kennis die op Schiphol werd aangehouden vanwege foto’s van haar kleinkinderen (ook volledig gekleed, wandelend in het park).
  Ikzelf maar vooral mijn man (mannen worden nòg eerder “verdacht” gevonden) hebben de laatste jaren dat wij in NL woonden, nooit een foto van onze kleinkinderen bij ons gehad: niet op onze laptops, niet in onze portefeuilles, gewoon nergens!

  Advies aan IEDEREEN, wonend/verblijvend/met vakantie/op doorreis/als transitopassagier in NL: doe hetzelfde!
  Anders overkomt je vroeg of laat wat de heer Van Oort overkwam!

 3. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen. Ik zou de boete niet betalen. Neem contact met een advocaat of ga naar een bureau voor rechtsbijstand en laat het maar voorkomen; geen rechter zal de boete gegrond vinden als het bovenstaande verhaal klopt. Je kunt een klacht indienen tegen MediaMarkt en tegen de politie. Je kunt mediaMarkt ook aanklagen wegens laster, wat tot de toestanden heeft geleid.

 4. Wat een schandalige behandeling, Martijn. Er was een tijd dat we ons in NL druk maakten om dit soort zaken als die in de voormalige dictatuur van Spanje of Griekenland gebeurden. En nu in ons – ooit zo tolerante en vriendelijke – Nederland, gebeurt dit regelmatig. Het enige dat ik jammer vind aan je verhaal – maar volgens mij denk je daar zelf ook zo over – is het gebruik van het woord kanker. Ook als geboren Hagenaar kan ik maar niet begrijpen dat we zo’n woord als vloek gebruiken. Maar goed, dat terzijde. Als je er een zaak van maakt, hoop ik dat je volledig gerehabiliteerd wordt. Succes!

 5. Dat is toch helemaal van de zotte, mierenneuker mag wel en verder niet? Wie bepaalt dat ? Ik had het laten uitdraaien op een rechtszaak en had een schadeclaim ingediend voor laster. De beveiligingspersoneel is van een heel dom en zeer apart slag de goede mensen daar gelaten. Niet de hangjongeren maar de hangbewakers hebben een eigen dorp nodig.

  Een vette NEE voor de NeedejaMarkt

 6. Geen foto’s meer van je inderen, ook niet van je huisdieren, ook niet van je partner, altijd met je ogen naar beneden lopen, schuifelen, jawel meneer, mevroi zeggen, over de grond buikschuiven, en toch jezelf laten trappen…..

  Nee, doen wat Wltrrr suggereert en terugbijten.

 7. ALS u zich op een normale manier had gedragen dan was er niks gebeurd, overdreven reactie roept overdreven actie op. Kortom u bent geen slachtoffer

 8. @Erik Kan me goed voorstellen dat je kwaad wordt na vals te zijn beschuldigd en te zijn aangehouden, dat je dan in je woede wat roept. Rechtvaardigt in het geheel niet het gebruik van geweld tegen een onschuldig persoon, 6 uur vastzitten en een boete van 360 euro op basis van een valse verklaring (zgn. verzet bij aanhouding). Ik zou dan nog kwader worden en politie en mediamarkt voor het gerecht slepen.

 9. Erik, u vindt de reactie van het mediamarkt personeel en de politie dus normaal? Dat betekent dat iedereen vogelvrij is.

 10. Ik wil trouwens de auteur van bovenstaand, indringend verhaal, Martijn van Oort een welgemeend en heel groot compliment geven voor zijn uitvoerige verhaal. Hij vertelt daarin vrij intieme zaken over zijn leven en daar is heel veel moed voor nodig. Ik wens Martijn vanuit de grond van mijn hart ook heel veel sterkte toe en alle goeds voor de toekomst.

 11. Alle betrokkenen aanklagen. Beveiliger, Politie, arresterende agenten. Boete aanvechten voor de rechter.

  Dit is wederom een bewijs hoe in Nederland de angst voor van alles en nog wat die door de Overheid gelanceerd is misbruikt wordt om Fascistische methodes in te voeren.

  Wanneer vallen de schellen bij de miljoenen burgers van dit land van de ogen?

  Wanneer zullen de Nederlanders massaal laten merken dat dit niet kan ?

  Dit verdient enorme media aandacht, politieke aandacht en Juridische aandacht.

  Het meisje in Den Haag krijgt geen excuses omdat, volgens Jozias van Aartsen,
  “hij had gepraat met de verantwoordelijke politiemensen die hem hadden verzekerd dat zij correct gehandeld hadden.”

  En in zo’n land leven we dus.

 12. Dit is “slechts 1 kant van het verhaal” maar ik twijfel er geen seconde aan of dat dit verhaal 100 procent klopt. Ben ook totaal niet benieuwd naar de (uiteraard uitblijvende) reactie van Mediamarkt en dat kut politie tuig van de richel.

 13. Martijn, waardering voor je open beschrijving van het gebeurde. Ik ga ervan uit dat deze getrouw aan de werkelijkheid is.
  Dat je je even hebt laten gaan is voorstelbaar en rechtvaardigt geen boete van 360€.
  Ik denk dan ook dat een rechter er wellicht anders tegenaan kijkt dan de politie.
  Vraag juridisch advies (je hoeft niet noodzakelijk een advocaat te nemen als dit voor de politierechter komt) maar het zal je zelfrespect goed doen als je je verhaal aan een onafhankelijke rechter kunt vertellen.

  Houd ons op de hoogte, ik ben benieuwd naar de afloop en sterkte!

 14. Dank jullie allemaal ontzettend voor jullie steun..
  ..tips en info..,
  ik ben ondertussen iets verder op weg..met het verzamelen van info over dergelijke voorvallen bij dit bedrijf…
  en ook ook in het algemeen natuurlijk..
  is het niet van de zotte dat autoriteiten op een dergelijke manier met het gezag omgaan!?
  iedere verdere info is van harte welkom ..
  en ik heb inderdaad een oproep aan de media gegeven..

  hierbij dus ook voor alle andere media!!!
  en hoop eigenlijk ook dat iemand iets gefilmd heeft..,
  ter bewijs van het optreden van Politie.

  nogmaals bedankt..
  en blijf reageren!

 15. Absoluut meer de bekendheid opzoeken met dit. Consumentenbond, Vara Kassa, de krant. Vertel je verhaal waar je het ook maar kwijt kan. Tegen bullebak bedrijven en het dove monster dat politie heet begin je in je eentje niks. Zorg dat je het publiek achter je krijg.

 16. Het feit dat dit soort dingen niet in consumentenprogramma’s als Kassa voor het voetlicht komen geeft mij te denken dat er meer aan de hand was dan wij hier nu nogal eenzijdig voorgeschoteld krijgen. Dergelijke programma’s doen namelijk terdege onderzoek, met hoor en wederhoor en gedetailleerde reconstructies, voordat zij met allerlei beschuldigingen komen. Het relaas komt over als nogal emotioneel geschreven waarbij, zoals we weten, wel eens aan details en feitelijkheden voorbij kan worden gegaan. Misschien komt Martijn’s verhaal binnenkort op de televisie, bijvoorbeeld bij de Vara, hoor dan slik ik deze reactie in maar vooralsnog heb ik zo mijn twijfels.

 17. Gerard van Dongen:

  Dus als het niet bij Kassa komt is er meer aan de hand, hoe simpel is voor sommigen toch de wereld. En is het ook nog eenzijdig voorgeschoteld? Vreemd hè dat iemand emotioneel wordt van dit soort gedrag? Je hebt eigenlijk altijd wel twijfels over hetgeen je op Krapuul leest, veel inhoudelijks heb je nog niet ingebracht.

 18. Gerard van Dongen:

  dus wat de media Niet naar buiten brengt …is voor jou hoogst waarschijnlijk niet gebeurt.
  snap je niet dat door dit soort denken van de medemens….
  er media bedrijven zijn ontstaan die Juist hetgeen aan de kaak stellen wat de grote massa in de doofpot probeert te stoppen!!??

  ik heb geen reden en voel er niks voor..om de buitenwereld en nieuws op de hoogte te brengen van feiten die ik verzonnen zou hebben…!!

  want daar zou ik het voor me zelf alleen maar makkelijker van maken he”..of toch niet?

  denk je dat ik er op zit te wachten om het mezelf moeilijker te maken en lekker leugens te gaan lopen verkondigen??
  want daar stel je jezelf geloofwaardiger mee op??

  nee ..Beste Gerard…en nogmaals denk wat je wilt denken..,
  als het nieuws alleen geloofwaardig is waneer je het ziet of leest..en van grote bronnen komt…….,
  dan komen we wereldwijd heel wat Reporters te kort!!

  vandaag de oficiele strafbeschikking binnen gekregen…
  VERZET BIJ AANHOUDING : 360.- ( met 5 man op je rug ??)

  nu ik over nagedacht heb..
  begint het verhaal steeds smeriger te worden….

  Omdat de politie met hun halve mankracht voor niks was gekomen ( en daar balen ze van )
  zochten ze natuurlijk een kleine reden om me toch op te kunnen pakken..,

  en wat is er dan leuker om iemand ( blijkbaar)
  die all helemaal over z’n toeren is…door het onrecht wat hem wordt aangedaan ….,
  uit de tent te lokken , en maar een voor hun gegronde reden zoeken..om maar toch niet voor niks te hoeven zijn gekomen..,

  “hoor je dat? hij schreeuwde iets in boosheid en frustratie …., zullen we het even op onszelf interpreteren..??
  dan zijn we niet voor niets gekomen..en hebben we tenminste een arrestant bij ons als we op bureau komen..anders staan we zo voor lul…hier bij de mensen..en op het bureau!!

  wat is ons werk toch weer leuk!!

  Ja Gerard …Emotie….,

  dat mag toch wel??

  ik lees dat ik ( gelukkig/helaas) niet de enige ben die dit soort malafide optreden overkomt..,

  en wil graag dat dit soort wangedrag aan de orde wordt gesteld..,
  en niet als goed gekeud wordt…omdat het wordt verricht door overheids ambtenaren.

 19. Ik ga uit van de onschuldpresumptie, meneer, de kern van ons rechtssysteem. De beveiligers van de Mediamarkt zijn onschuldig tot het tegendeel wordt bewezen. De éénzijdige beschuldigingen van Martijn is onvoldoende voor een gedegen oordeel. Zo simpel is het. Begrijpt u dat, meneer?

 20. Van Dongen:
  [ De beveiligers van de Mediamarkt zijn onschuldig tot het tegendeel wordt bewezen ][Begrijpt u dat, meneer? ]

  Ach kijk, trouw aan het gezag. Je toon begint ook steeds vervelender te worden.

 21. Grote dank voor iedere medewerking en bekendgeving hieraan..,!!
  er wordt al veel gedeeld merk ik!!
  ik vraag een ieder die zich gemoeid voelt ..zich in te zetten..
  dit naar buiten te brengen! op Nieuws sites/blogs/twitter/etc….
  mijn dank en die van vele anderen is groot!!

 22. @Ramon:
  [Erik, jij bent de natte droom van de politiestaat in wording….behbeh]]:

  Ik ben het grotendeels met je eens. Alleen niet met dat “in wording”, want het is er al!

  @Jan Jaap Bedeijn:
  [Wanneer zullen de Nederlanders massaal laten merken dat dit niet kan ?]:
  Wanneer hebben de Duitsers massaal laten merken “dat dit niet kon”???

  @LRD:
  [Ach kijk, trouw aan het gezag]:
  Had jij dan iets anders verwacht van een “Operationeel Mananger” bij G4S??

  @Chipo:
  [Geen foto’s meer van je kinderen, ook niet van je huisdieren, ook niet van je partner]:
  Inderdaad.En ook:
  – Geldige ID bij je hebben, bij het verlaten van je woning: zelfs al ga je alleen maar de post halen uit je brievenbus in het flatgebouw waar je woont.
  – Als je auto rijdt: a.er voor zorgen dat zowel auto als papieren 100% “in orde” zijn, b. zorgen dat je zelfs geen parkeerboete oploopt, c. niet protesteren als je desondanks vrijwel dagelijks “gecontroleerd” wordt en met je handen op het autodak wordt gefouilleerd.
  – Nog beter: helemaal geen auto rijden.
  – In het OV: liever 10x controleren of je je (geldige) abonnement bij je hebt, dan 1x het risico lopen te worden aangehouden.
  – op straat altijd bedacht zijn op “preventief fouilleren”
  – handen altijd zichtbaar houden
  – onbeschofte hufters in uniform niet met gelijke munt terugbetalen.
  Etc.etc.etc.

  Hoe denk je dat ik anders in NL heb kunnen overleven tot mijn pensioen?

 23. Beste Martijn,
  Klacht indienen bij de mediamarkt over het gedrag van de beveiliger.
  Daarna klacht indienen bij de politie over optreden van de agenten bij de aanhouding. De klachtbehandeling zal worden geschorst ivm de strafzaak.
  De rechter laten oordelen over de strafzaak. Wellicht kan een getuigenoproep over dit specifieke incident in de lokale media nuttig zijn.
  Zelf, persoonlijk met behulp van een advocaat je verhaal doen bij de rechter.
  Daarna de klacht over de politie formeel laten behandelen.
  Als de uitkomst van de klachtenprocedure niet is wat je verwacht, kun je binnen een jaar naar de Nationale ombudsman.
  Zoek in ieder geval bijstand voor de rechtszaak, bijvoorbeeld een advocaat obv no cure no pay.

 24. Ach ze staan in Nederland je al aan te gapen dat je een Nintendo Wii U of 3DS koopt. Met een kop van “Sjezus enge man”. Dat je het gewoon leuker vind dan een “COD/BF4 Blast the Darkies! AMERICA FUCK YEAH!” Box kan nooit een reden zijn ;).

  Nederland is heel oordelend geworden in heel veel dingen.

 25. @Dehnus: Je ziet dat inderdaad overal in Nederland, het is denk ik iets typisch Nederlands. Wat een walgelijk smerig volkje zijn we toch eigenlijk met z’n allen. Altijd maar het slechtste zien in alles en iedereen en nooit eens iets positiefs te melden. Bah, bah, driewerf bah!!!

 26. vandaag weer even bijgekomen..,morgen aan de slag met alles..,
  ik verbaas mij over reacties die ik van KASSA ontving..,
  veel mensen 90% (gelukkig niet alle) schijnen dit een gewone gang van zaken te vinden!!
  bedankt @Herman voor de zorgvuldige uitleg., uiteraard ga ik dit alles in gang zetten..,
  @Angy inderdaad ..dat wel zo’n beetje waar het op neer komt……geïsoleerde vrijheid…!

  ik houd jullie op de hoogte!!!

  en twitter de e.u rond!

 27. pff martijn dat is niet mis zeg … tja de maatschappij .. het wantrouwen kliklijnen burgerwachten enz enz ..de moraal is overal ver te zoeken saamhorigheid idem .. degene die jou gemeld heeft bij de politie heeft in mijn ogen zelf smerige gedachten en kan dan het kaf van het koren niet meer scheiden.. wat de politie betreft tja die hadden een goede dag eindelijk eens wat gebeurd in dat trieste bestaan van ze.. trek ze een pakje aan en ze denken dat ze almachtig zijn.. ik hoop dat er werk van maakt want zo ga je niet met mensen om … het gevaar van dat soort beschuldigingen is is dat er altijd mensen zijn die denken waar rook is is vuur… tenminste bij de simple minds werkt dat zo … in mijn ogen doe je er inderdaad goed aan om dit tot in den treure recht te laten zetten .. aan de schandpaal met die lui .. liefs ida

 28. Als je volgende keer gewoon even meeloopt ipv zo stoer te doen, bespaar je jezelf een hoop XXXXXXXXXXXXX (Gewist ivm regels, ad hominem )

  Schelden en krijsen kan je op andere sites doen.

 29. Nou nou, zeg ik de waarheid, wordt m’n bericht half gewist.
  Zo erg was m’n ‘gescheld’ ook weer niet he…

  Anyway, ik heb mn punt gemaakt.
  Beveiligers zijn er voor ieders veiligheid, en als je gewoon antwoord geeft op vragen en/of meeloopt op verzoek (je hebt tenslotte toch niks te verbergen??) dan ben je binnen 30 seconden weer buiten.

  Ik weet niet wat voor site dit is, maar het lijkt wel alsof ze het er hier om doen…

 30. Beveiligers zijn er ook omdat sommige mensen het leuk vinden om in een uniformpje andere mensen te kunnen vertellen wat te doen omdat ze zelf nooit verder dan halverwege de Mavo zijn gekomen. Nou jij weer.

 31. Mike:
  De site voor Brave Burgers die Altijd Wakker zijn en immer gehoorzaam aan Het Gezag is ergens anders.
  Maar wel mooi hè dat je je punt mag maken hier?

 32. Laat maar.. Mij iets te veel greenpeace aanhangers hier.. Have fun met jullie fantastische levens. Ik heb genoeg gezien. Linkse knakkers..

 33. Dan gelden de regels natuurlijk niet. En maar zeuren over alles in uniform, je bent geen klap beter..

 34. Mike:

  Ga je nu ook nog erg onaardig doen tegen onze zeer gewaardeerde Hoofdredacteur?

  Maar nu weer On Topic.

 35. Ja, je zou toch zeggen dat iemand die in de houding springt voor een gemiddelde beveiliger zonder enig protest elke aanwijzing van een Hoofdredacteur opvolgt 😀

 36. Ik hoop dat de redactie toch van de gelegenheid gebruik zal maken zich nog eens te bezinnen op de kleine schermutseling met Mike hierboven. Mike lijkt namelijk zowaar een punt te hebben.

 37. Ik weet een betere oplossing. Mike en Gerard gaan zich bezinnen en om ze daar alvast aan te laten wennen gooi ik ze nu in het spamfilter. Verschijnen daar normale reacties dan haal ik ze er MISSCHIEN uit.

 38. Maar natuurlijk, een foto van je volledig geklede zoon op je computer en de bewaking rapporteert je voor kinderporno. Welke maniak wordt daar nu kwaad om?

 39. En door vijf agenten met je gezicht op de stoep gedrukt worden nadat je onwelvoeglijke taal gebruikt hebt in het openbaar, moet ook kunnen. Waarom geven we de Bond Tegen het Vloeken eigenlijk geen arrestatiebevoegdheid?

 40. Ik kom trouwens terug op mijn laatste reactie, beide “heerschappen” bevinden zich achter een anonieme proxy in de USA. Zie huisregels voor beleid mbt draaideurtrollen.

 41. Nog steeds Dank!!
  voor Reacties..,
  Blijf delen..ook met andere nieuwsblogs..,
  de andere verhalen over MM en eerdere Benadeelden…worden reeds ook Gedeeld via mijn netwerk!!

 42. Wat een achterlijk verhaal zeg. Dan zal ik mijn telefoon en laptop maar goed vergrendelen want stel je voor dat iemand toevallig mijn duizenden foto’s ziet van mijn kids 😉 Ik snap dat er melding wordt gedaan als ze iets verdachts zien maar als ik die foto zie vind ik echt dat die beveiliger totaal geen reden had. Iedereen heeft foto’s van zijn kinderen op telefoon en laptop. Vind het trouwens een erg mooie foto! En je reactie… Tja, ik vind dat je je nog goed hebt ingehouden hahaha.

 43. Wat jan jaap bedeijn zegt, alle betrokkenen aanklagen, van zowel de mediamarkt medewerker (wegens laster) tot aan de politie, voor het onrechtmatig handelen in deze situatie.

  @erik,

  Je hebt wel erg snel je oordeel klaar, als je zelf zo behandeld word zeg jij natuurlijk; ja dankje en amen of niet?

 44. Hallo, de media markt in zwolle is echt slecht, heb het met me telefoon gehad die ik had bestelt via de webshop geld ovegemaakt en krijg je later ja de tel is niet leverbaar en kan je niet ophalen, na de tijd wisten ze niet eens dat ik geld had over gemaakt was niet bekend, heb wel 40 x zitten bellen om achter me geld aan te gaan, hun alles geregd na hun idee dus niet, moest ik bij de webshop zijn, nou en die wist ook van niks ze sturen je daar van kastje naar de muur!! en aan de telefoon hangen ze op, was echt woest de services is daar echt 10 x niks en het personeel ook niet, ze hangen je zo de tel op, heb gewoon 4maand op me geld zitten wachten.. na veel bellen en doen toch voor elkaar gekregen en mn geld weer

 45. Advocaat in de armen nemen en gooien op laster.
  Verder Mediamarkt voor de kosten op laten draaien incluis smartegeld.
  En niet akkoord gaan met “sigaar uit eigen doos” in kadobonnen.

 46. Nu weet heel Nederland dit absurde verhaal dus, het staat nu in het AD. Eerst iemand volledig over de kook helpen met een compleet absurde insinuatie, de politie erbij halen en dan arresteren omdat hij z’n stoom niet mag afblazen. Dit is gestoord. Succes Martijn en bedankt voor het delen.

 47. Als je fatsoenlijk gereageerd had was er niks aan de hand geweest. Even uitleggen en klaar. Dat je vervolgens de held probeert uit te hangen door drie agenten uit te schelden als je wegloopt is triest en lijkt erop alsof je er om vroeg om alsnog aangehouden te worden. Als je gewoon naar huis gegaan was, was al deze heisa er niet geweest

 48. De Telegetver heeft het opgepikt:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22258591/__Vader_in_cel_om_foto_zoontje__.html
  Martijn, een waarschuwing voor dat je je in allerlei rechtzaken stort: let op het geld. Laat je alsjeblieft goed voorlichten wat je eigen bijdrage zal zijn en hoe je dat kan financieren.
  Het klinkt lullig in deze context, maar je gelijk halen is in Nederland een dure zaak en bij alle woede en frustratie lijkt me financiele nood niet wenselijk.
  Ik wens je in ieder geval succes.

 49. Tjonge zeg. Ik sta er niet van te kijken gezien eerder berichtgeving. Ik hoop dat dit alles in jouw voordeel wordt besloten Martijn. Als mede zwollenaar is dit moeilijk te verkroppen (er werken 2 goede vrienden van mij bij de MM hier in Zwolle). Dit kan en mag niemand over zijn kant laten gaan.
  De opmerking is wellicht niet slim geweest maar ik begrijp heel goed dat die gemaakt is “in the heat of the moment”. Bovendien is de opmerking niet persoonlijk tot iemand gericht geweest en is het nooit bewust kwestend bedoeld geweest. (neem ik aan 🙂 )

  Helaas heb ik enige ervaring met het juridische vlak. Wellicht helaas ook al ben ik er zelf goed uit gekomen. Mijn advies is om via de rechtsbijstand e.e.a. te laten verlopen. Tegenwoordig heb je die overal wel bij zitten meen ik zo.

  Via de camera meekijken is een discutabel. Ik weet niet goed hoe de regelgeving hier in werkt maar zodra er bij binnenkomst gemeld wordt dat er via het aanwezige camera systeem meegekeken wordt (of zoals er vaak staat “er wordt over uw en onze eigendommen gewaakt”) dan heb je wel eens kans dat dat gewoon mag.

  In elk geval heel veel sterkte en laat het er absoluut niet bij zitten. Dit stuk gaat nog veelvuldig de social media over heb ik het idee.

 50. Momenteel word er in heel Europa gevochten voor een vrije samenleving waar we dit soort dingen proberen te vermijden. De trend om een alleen de rijke en machtige gelijk te geven moet gestopt worden. Het eindigt niet alleen met dit soort dingen als politiegeweld en onterechte boetes die je meestal nog meer kosten als je ze probeert aan te vechten en deurwaarders die je huis komen leeghalen zonder proces. Dit is zelfs niet een wettelijk. Martijn en alle mensen die dit lezen en ertegen willen vechten probeer eens contact op te nemen met de PiratenPartij van Nederland. Ze gaan je misschien niet rechtstreeks kunnen helpen maar als je echt een verschil wil maken op het hele gebeuren dat over heel Europa zich afspeelt moet je daar zijn. Je gaat waarschijnlijk je ogen opentrekken als je hoort wat er allemaal achter dit soort situaties zit.
  http://www.piratenpartij.nl/

 51. Wie is er dan ook zo dom om naar de MM te gaan? Ze zeggen het tenslotte zelf al: Naar de Media Markt, ik ben toch niet gek???

 52. Bedankt iedereen van en op KRAPUUL..voor steun..tips en medeleven..,
  ben iets rustiger geworden..wel een heel media-kermis over de vloer gehad.., sbs-6 hart van nederland…,rtv-oost, en diverse kranten gehaald.., nog even duidelijk..,
  ik bracht hier mijn verhaal voor het eerst naar buiten …vanwege het gevoel van onrecht wat ik ervaar(de)..,
  nog steeds ben ik uiteraard heel erg boos..,
  ik ben blij dat de media het oppikte….
  maar zou graag..(zou goed wezen)..zien,

  dat in het vervolg de richtlijnen die politie stelt voor het alarmeren na signaleren van mogelijk verdacht materiaal,
  worden gedeeld met het beveiligend en/of verantwoordelijk geacht winkelpersoneel.

 53. Ach Martijn, ook hier enkele tegens, de meeste mensen hebben toch wel gevoel in de donder. Niemand keurt je scheld kanonnade goed (inclusief jijzelf): ik kan me zo intens indenken wat er door je heen ging: “ik een pedofiel – mijn eigen kind op mijn laptop”; heb je op de Kassa site al een hart onder de riem gestoken; doe het hier nog eens. Als je b.v. geen geld hebt, vraag eens bij http://www.juridischloket.nl advies (kan gratis) wat te doen. Nogmaals, wens je veel sterkte.

 54. Raar verhaal. Politie doet normaal haar werk, laat mijnheer gaan als er niets aan de hand blijkt en dan meent mijnheer dat hij het recht heeft ongestraft agenten te mogen beledigen want mijnheer heeft adhd en komt uit de randstad.

  Zelden zo’n hoop onzin gehoord.

  Doe gewoon normaal de volgende keer. Kost helemaal niets en je bent nog eerder thuis ook in plaats van te verzwelgen in zelfmedelijden en met allemaal non-argumenten te komen.

  Boete lijkt me volkomen terecht. Nederland is wel klaar met al die gestoorde narcisten die denken dat de hele wereld om hun draait en alleen nog maar in “rechten” kunnen denken.

 55. @Theo: nee precies, als je je een beetje onwelvoeglijk uitlaat moet je gelijk met je gezicht op de stoep worden gedrukt door drie of vijf agenten en in de cel gegooid worden. Waarom de Bond Tegen Het Vloeken niet gelijk arrestatiebevoegdheid gegeven?

 56. @laurent

  Ik vraag me af hoe deze drama-queen had gereageerd als de agenten “kankerboer, geef me je laptop eens” hadden gezegd.

  Verder vraag ik me af wat ‘de zoon in kwestie’ graag had gezien.

  Een vader die zichzelf volkomen belachelijk maakt door zich als een idioot te gedragen en daarmee een reactie van de correct optredende politie uitlokt? Of zou hij liever een volwassen vader hebben gehad die zich kan beheersen?

  Ik zou me in ieder geval helemaal doodgeschaamd hebben als 9-jarig jongetje als het mijn vader was.

 57. @Theo: sommige mensen hebben niet de perfecte zelfbeheersing die jij schijnt te hebben, en sommige mensen worden er ook wat ongemakkelijk van als ze volkomen ongegrond van het bezit kinderporno worden beschuldigd, vooral als het een foto van hun eigen zoon betreft. Ga jij je voorkeursstem ook bij de volgende verkiezingen weer op Ivo Opstelten uitbrengen?

 58. Politie-agenten worden verondersteld opgeleid te zijn om de-escalerend op te treden, bovendien. Als er iemand gearresteerd had moeten worden dan is het wel de paranoïde gek die bij de bewaking van Mediamarkt Zwolle schijnt te werken.

 59. @theo
  Sinds wanneer doet de politie gewoon haar werk? 1 Keer de afgelopen 30 jaar naar een voetbalwedstrijd in Rotterdam geweest. Met mijn kleinzoon. Dat was me een belevenis! Voor het betreden van de kuip werden wij, opa en kleinzoon, van top tot teen betast door een malloot met oorringen en “steward” op zijn jas. Daarna door een haag van malloten in uniform op paarden naar onze plaats. Taalgebruik om ons heen van een dusdanig gehalte dat mijn kleinzoon de komende jaren geen straattaalonderricht meer van node heeft. Uiteraard, zo halverwege de tweede helft, was het vechten geblazen. Geen oorring of “steward” te bekennen. Ook geen malloot in uniform, met of zonder paard, overigens. s’Avonds op tv een grote rel gezien. Daar waren de ridders te paard, te voet of in marscolonne wel te aanschouwen. Honderden relschopper, minstens zoveel blauw op straat en wel 5 lieden in de kraag gevat! Treffend voorbeeld van “gewoon je werk doen “! Nee, dan was dat ” gewoon je werk doen ” bij de mediamarkt een stuk eenvoudiger!

 60. @Links
  Ik hoop dat je achteraf beseft wat een risico je hebt genomen, door met je kleinzoon überhaupt ergens heen te gaan: of het nu naar de kuip is, of ergens anders!
  Er had zomaar 1 van die malloten in uniform kunnen redeneren “waar gaat die meneer met die minderjarige jongen naar toe” en dan zou je evenals Martijn geboeid zijn afgevoerd.

  Voordat er mensen als @Theo gaan reageren, als zou dat “overdreven” zijn, “nooit voorkomen” etc.:
  Het is een neef van mij overkomen, een jaar of 12 geleden. Hij wandelde met 2 logeetjes, meisjes van 10 en 8 jaar door een park.Nu waren het nichtjes van de kant van zijn vrouw, dus ze leken voor geen meter op hem.
  Dat hij aan een gewelddadige aanhouding (zoals bij Martijn) is ontkomen, had hij te danken aan een aantal factoren:

  – de kleine meisjes begonnen te gillen: “Laat onze oom los, klootzakken” en woorden van gelijke strekking.
  Daarbij moesten ze ook nog uitleggen dat oom de echtgenoot van de zus van hun moeder was (om het verschil in “melanine-gehalte” te verklaren).
  – Hij is aanzienlijk ouder dan Martijn: mogelijk mede daardoor kon hij zijn schrik en woede onder controle houden en kalm reageren.
  – Hij identificeerde zich dmv zijn pasje van MinJus (arts met bevoegdheid tot celbezoek aan gedetineerden).

  Dat laatste gaf natuurlijk de kwestie een “positieve” wending:
  “Neemt u ons niet kwalijk dokter, we kregen een melding binnen en we doen ook maar gewoon ons werk” blablabbla etc.

 61. @sommige mensen dit, sommige mensen dat.

  In Nederland hebben we wetten die gewoon voor iedereen gelden. Ook voor “sommige mensen”.

  En wat wil die nu eigenlijk bereiken met al die aandachttrekkerij. Dat ze de politie gaan reorganiseren? Dat die agenten ontslagen worden? Dat er kamervragen gesteld gaan worden door Groen Links of de SP omdat het een grof schandaal is dat je in Nederland niet eens meer de politie voor kankerboeren mag uitschelden?

  Kom nou toch. Als je iets wilt veranderen is stap 1 zorgen dat je serieus genomen wordt. En dat bereik je niet met hysterisch te gaan lopen doen, te gaan lopen schelden en vervolgens te verzwelgen in zelfmedelijden.

  Ja toch? Niet dan?

  an omdat de een of andere doorgedraaide meent kankerboeren te moeten kunnen zeggen tegen mensen die hem verder correct behandeld hebben.

 62. @theo
  Het gedrag van het merendeel van de Nederlandse koddebeier kan pas veranderen als de keuringseisen overeenkomen met de keuringseisen voor het gemiddelde Nederlandse varken als het varken wordt gekeurd voor de slagerij! Nu lijkt het dat de eisen voor de gemiddelde agent het niveau van “kunt u 25 meter rechtop lopen ” niet te boven gaat! De opleiding tot koddebeier gaat waarschijnlijk niet verder dan het kunnen invullen van een procesverbaal! En daar zijn dan weer 2 of meer die lieden voor nodig. Ik heb in mijn leven iets te vaak gezien dat hele peletons ME niet in staat waren om uit een grote groep relschoppers meer dan 2 relschoppers te pakken. De effectiviteit van de vaderlandse koddebeiersmeute blijft zelfs achter bij de toch ook niet grenzelose effectiviteit van de bestuursroedel welke zich onze regering noemt. En dat wil wat zeggen! Ik stam nog uit de tijd dat wij rijkspolitie hadden, bepaald geen groep Nederlanders welke kon rekenen op grote symphatie. Om maar te zwijgen over hun effectiviteit! En wat doet Opstelten in zijn onbekommerde hang naar dictatuur? Nationale politie oprichten waar alleen hij, of zijn geestverwanten, zeggenschap over heeft! Iedereen welke nog een beetje bij de burger stond, denk hierbij aan de burgemeester, buitenspel zettend.

Reacties zijn gesloten.