Weg met dat woord!

“Kids”, Engels voor “geitjes” – weg ermee ja. Excellent, idem dito. Kansen scheppen? Hoe verzin je het? Oudjes – dat is toch echt niet meer van deze tijd (een uitdrukking die uiteraard zelf in de vullesbak moet).

U kunt hier het woord dat u weg wilt hebben deponeren.
U mag ook, bij wijze van uitzondering – we doen al een tijd niet meer aan reageersels – uw eigen wegschopwoord van het jaar hier ook even voorstellen, al dan niet met motivatie. Houd het betamelijk alstublieft.

Ik heb zelf “hardwerkend” genomineerd met deze toelichting:

Vrijwel altijd in combinatie met “Nederlander” gebruikt, hetgeen suggereert dat de anderen niet hard werken. En wordt hoofdzakelijk gebezigd door mannen in een bepaald soort pak die toch opvallend vaak hun handen in hun broekzak hebben.

Daar mag u eventueel binnenkort op stemmen hopelijk…

6 gedachten over “Weg met dat woord!”

  1. Belastingbetalend. Zo mogelijk nóg erger. Eigenlijk twee woorden, ik weet het. Het PVVD-uitvaagsel gebruikt het echter als één woord, vandaar. Oeps, daar vergat ik de betamelijkheid even….

  2. Kids wordt terecht genomineerd, alleen wel 10 jaar te laat of zo.

    Ik nomineer het woord “Representatief”. Dat woord moet verboden worden – op zijn minst- in vacatures. Er is geen woord zo nietszeggend, dus irritant, als representatief in vacatures. In de combinatie met vlot is het nog erger.
    http://www.indeed.nl/Vlotte-Representatieve-vacatures

    Ik vraag me altijd af: representatief voor wat?
    Je kunt er van uit gaan dat ik altijd en overal representatief ben voor mezelf.

  3. Ik heb het woord ‘gelukzoeker’ genomineerd. Het wordt gebruikt in de hetze tegen vluchtelingen en ik vraag me dan altijd af welk recht of iemand meent te hebben een ander te verwijten zijn of haar geluk na te streven. Bovendien komt geluk op deze wereld voor heel veel mensen neer op geen bommen meer, geen oorlog en honger meer en een simpel dak boven het hoofd of een kind dat een school kan bezoeken. Dat mensen verwijten getuigt pas echt van gebrek aan beschaving. Vandaar.
    Maar ook het woord ‘rendementsdenken’ zou natuurlijk heel goed kunnen: het is hecht verbonden met de teloorgang van het onderwijs in een land dat kaalgevreten wordt door het monster van het neoliberalisme.

  4. Pingback: Weg met dat woord 2016 | Krapuul

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.