Wat zei Angela Merkel nu echt over de vluchtelingenproblematiek

In de Nederlandse pers valt vandaag te lezen dat Angela Merkel gezegd zou hebben dat

De vluchtelingenproblematiek in de EU kan voor Europese landen een groter probleem worden dan de Griekse schuldencrisis.

(bron)

Dat klinkt behoorlijk alarmerend. Immers de Griekse schuldencrisis houdt Europa al een paar jaar in zijn greep en lijkt nog lang niet te zijn opgelost. Op zich is deze schuldencrisis vooral een probleem voor de Grieken en de banken. De andere Europeanen merken daar niet zoveel van. In feite zijn de vluchtelingen ook voornamelijk een probleem voor Griekenland en in mindere mate Italië, waar de ontredderde mensen die vluchten voor oorlogs- en gewelddreigingen in eigen land voornamelijk aankomen.

Het probleem dat Angela Merkel schetst heeft ook niet zozeer met de vluchtelingen zelf te maken, maar met de onwil van de Europese lidstaten om tot een gezamenlijk beleid en dus een menswaardige oplossing te komen.

Zij zegt:

Die Flüchtlingsfrage werde Europa “sehr, sehr viel mehr noch beschäftigen als die Frage (nach) Griechenland und die Stabilität des Euro”, sagte Merkel. “Das Asylthema könnte das große nächste europäische Projekt sein, wo wir zeigen, ob wir wirklich in der Lage sind, gemeinsam zu handeln.”

(bron)

Helaas is de Nederlandse pers zo verziekt, dat ze niet meer in staat is om werkelijk te begrijpen wat Angela Merkel zegt en klakkeloos op de automatische piloot haar woorden misvormt zodat ze perfect passen in het hedendaagse vertoog waarin vluchtelingen worden gezien als een zwerm parasieten die Europa komt kaalvreten.