Wat goed is voor Shell is goed voor Nederland

Eigenlijk is het nog verwonderlijk dat het zo open en bloot wordt geschreven in een Soosjaalliberale Kwaliteitskrant: Shell vindt nieuwe Brusselse regelgeving “te ingewikkeld” en dus vindt “Nederland” dat ook.

Wij citeren maar even voordat het in het vergeetputje van het net wordt gespoeld:

Oliemaatschappijen zouden van elke druppel benzine bekend moeten maken hoeveel broeikasgassen die op zijn conto heeft. Met de regel wil de Europese Commissie het gebruik van olie afkomstig van teerzanden ontmoedigen, omdat bij de winning 22 procent meer CO2 wordt uitgestoten. (..) Nederland wil een afgezwakt alternatief indienen, waarbij de herkomst van olie alleen op nationaal niveau wordt uitgesplitst. Dat zou betekenen dat alle benzinemerken in een land hetzelfde etiket krijgen. Shell, dat veel heeft geïnvesteerd in Canadese teerzanden, zou daardoor minder last hebben van de richtlijn.

Kortweg: Rutte zet zich in voor de probleemloze verwoesting van Canada waar “onze” Shell bij betrokken is. Na Bolkestein, Bos en Kok – wie zou nu het Shellmannetje (-vrouwtje?) van het regime zijn?

2 gedachten over “Wat goed is voor Shell is goed voor Nederland”

  1. Laats kreeg ik een kettingmail waarin werd aangekondigd niet meer te tanken bij shell en total waardoor we als het ware een prijzenoorlog tot stand kunnen brengen. Tjah ik weet het niet maar voor mij geen probleem om daar niet te tanken. Als het werkt mooi als het niet werkt jammer

Reacties zijn gesloten.