Walcheren moet verbouwing Admiraal De Ruyter Ziekenhuis zelf dokken

DIT ZIEKENHUIS KAN VAN JOU WORDEN !! EEN AANDEEL AL VANAF 2500 EURO !! DOE MEE!!

De veerboten Vlissingen-Breskens en Kruiningen-Perkpolder zijn in 2003 uit de vaart genomen, onder de Westerschelde werd in dat jaar een tunnel geopend. Wil je nu  naar “de overkant” moet je met de auto minstens een uur reizen. Vooral Zeeuws-Vlaanderen heeft te maken met leegloop, veel jongeren trekken er weg.

Het lijkt me een kwestie van beschaving dat ook mensen die wonen in wat meer afgelegen gebieden goede basisvoorzieningen hebben. Een ziekenhuis in Vlissingen is hard nodig, zeker omdat er in de vakantieperiodes tienduizenden toeristen bijkomen. Het voormalige Bethesda ziekenhuis, ik lag er vaak als kind, moet worden “gerevitaliseerd” zo noemt ondernemer Henk van Koeveringe van Zeeland Investment Beheer het.

Het geld voor de verbouwing moet er komen middels crowdfunding, dat is een ontzettend moderne en hippe manier om de Staat overbodig te maken en een kleine groep ondernemers rijker.

“We willen de mensen bij het ziekenhuis betrekken. Opdat zij ook het idee hebben, het is òns ziekenhuis.”

Precies Van Koeveringe, je zegt het goed, laat mensen maar dat idee hebben, in werkelijkheid heeft een gewoon mens natuurlijk helemaal niks te zeggen over dat ziekenhuis.

Deze Van Koeveringe is directeur geweest van Roompot Vakanties,  een internationaal bedrijf, met meer dan 235 vakantieparken, verspreid over 11 landen, waar zo’n 2000 mensen werkzaam zijn. “Roompot wil Europese kust veroveren”, leuke lui, dat spreekt voor zich.

De afgelopen jaren heeft Roompot Vakanties de activiteiten flink uitgebreid met andere diensten, waaronder vastgoedbeheer en speciale zorgvoorzieningen. Een voorbeeld hiervan is RP Care. RP Care biedt bijvoorbeeld, in samenwerking met diverse ziekenhuizen, dialyse aan op het vakantiepark, zodat dialysepatiënten ook op vakantie kunnen.

Weer zo’n combinatie van zorg en onroerend goed. Echt, deze ondernemers doen dit alles uit pure liefde voor u, ze hebben zelf uiteraard geen enkel belang bij hun activiteiten.