Waarschuwing voor sektes is voor Nederland te laat

Sektes kunnen baat bij hebben bij angst voor economische en klimatologische malaise. Ze buiten maatschappelijke angsten uit, waarschuwt de sektebestrijder van de Franse overheid. (Trouw

Ja kijk in Nederland maar wat een sekte als de PVV teweeg heeft gebracht. Ze buiten angst en ongenoegen zo uit dat Nederland een land van angsthazen is geworden.

‘Ik ben zo bang,
voor de negers in mijn dochter,
de joden in mijn handel,
de flikkers in mijn kroeg’.
Deze tekst van Neerlands Hoop in Bange Dagen uit de jaren ’70 is nog steeds actueel voor de bruine angsthazen van Nederland.

10 gedachten over “Waarschuwing voor sektes is voor Nederland te laat”

 1. Ik vind het we iets te eenzijdig om alleen maar telkens de PVV aan te halen. Ik zie het toch meer als een zaak van de voltallige huidige regering. Bangmakerij en haatzaaierij is de wijze waarop men daar in Den Haag zingt … en zoals de ouden zongen, zo piepen de jongen.

  Zo kwam vanavond bij het Jeugdjournaal een onderwerp aan bod over een bibliotheek ergens in het land, die haar poorten moest sluiten vanwege het akelige B-woord. Kinderen kwamen aan het woord hierover en Tessonome schrok toen een kind recht in de camara zei: ‘ja dat is de schuld van de Grieken. Wij hebben ‘ons’ geld in ‘hun’ gepomt, dat eigenlijk voor onze bibliotheek was bestemd’.

  Mijn hemel. Lees het nog even: ‘ja dat is de schuld van de Grieken. Wij hebben ‘ons’ geld in ‘hun’ gepomt, dat eigenlijk voor onze bibliotheek was bestemd’.

  Wat gebeurt hier nu?

  De mainstream media zijn de woordvoerders van het regeringsbeleid, gezien de inhoud van hetgeen ze elke dag weer uitzenden. Ze produceren dagelijks een massa desinformatie daar lusten de hoden geen brood meer van. Informatie vanuit andere hoeken met andere uitkomsten en andere oplossingen voor de huidige akelige situatie waarin wij door het failliet van het economische systeem in terecht zijn gekomen en waarvan het einde nog niet in zicht is, als de regering niet eens eindelijk wakker wordt en maar in haar fascistische trip blijft hangen.

  Hoeveel ouders zullen zeggen tegen hun kinderen, wanneer ze aan de avonddis kond doen van de bibliotheek en het waarom van het sluiten en de schuldigen, die stomme Grieken die ons geld hebben waar wij recht op hebben: meisje dat klopt niet helemaal. Het feit dat ‘ons’ geld in Griekenland gepomt wordt, heeft alles te maken met de fascistische regering van dit land. Het gaat alleen maar om macht en controle. Begrijp je dat? Nee? Eens kijken welk sprookje kan ik daar nu op losgooien.

  En wat als de ouders beamen? Dan heeft de haat jegens Griekse pappa’s en mamma’s en hun kinderen, gezaaid door de mainstream media, een vruchtbare bodem gevonden.

  Dit is fascisme puur sang én in optima forma als je het mij vraagt en dat geldt dan niet alleen voor de PVV maar grosso modo voor het hele Haagse zooitje.

  Zeg mij na …..

 2. Tess, ja en die onvrede is het eerst verwoord door Pim, overgenomen door de mediageile Geert, die er mee scoorde, dus gingen anderen hem naapen omdat ze geen zetels wilden verliezen en het eigenlijk ook wel lekker vonden, dus is het terecht dat de PVV hiervoor wordt aangewezen.
  (maar natuurlijk moeten die media ook eens ophouden met Geert naar de bek te praten en zich niet zo laten kennen, als Geert een scheet laat is het nieuws, wel knap dat hij ze zo heeft gedresseerd, maar funest voor het land. ow en de Televaag mag van mij per direct verdwijnen, gewoon ophouden te bestaan)

 3. Héél veel ouders kijken überhaupt niet meer naar journaals, laat staan dat van de NOS…

  Ze laten zich over de laatste ontwikkelingen “voorlichten” via websites als die Zonder Stijl (de werkelijke naam krijg ik niet uit mijn toetsenbord), kijken naar het sentimentele Hart van Nederland i.p.v. naar een naar onafhankelijkheid strevend nieuwsprogramma. Kranten komen bij veel gezinnen niet eens over de vloer want die zijn allang wegbezuinigd. Het enige dat men aan leesvoer onder ogen krijgt is het Huis aan huis blad en de reclame-foldertroep…

  Ik maak zelf nogal eens de fout door aan te nemen dat elke Nederlander over elk actueel onderwerp uitgebreid is geïnformeerd of zichzelf op de hoogte houdt van het nieuws maar dat is kortzichtig zo bleek me afgelopen dinsdag weer.

  Toen ik in de loop van de middag mijn verontwaardiging over de uitzetting van Mauro -en laffe optreden van het CDA- uitliet kreeg ik te horen: “Who the fuck is Mauro…??”

  Misschien wordt het tijd dat ik mijn kennissenkring toch maar weer eens onder het licht houd…

 4. Een eigen kerk of sekte beginnen is een geweldig effectieve manier om rijk te worden, zo wijst de geschiedenis uit. Wat voorbeelden om inspiratie op te doen en: wat is er nodig om een echt succesvol geloof te stichten? De PVV?
  Spreekt het bestaan als sekteleider je aan? Maak het niet te bont. Je wilt niet de Nationale Recherche je Ferrari-vloot in beslag laten nemen en je minderjarige bedwarmertje onder je vandaan laten trekken. Laat het martelaarschap maar aan anderen over. Jij oogst hun vruchten. Zorg dat je het ook niet aan de stok krijgt met agressieve gelovigen (vooral met islamieten moet je oppassen), tenzij je een zelfmoordsekte op wilt richten.

 5. @ PR1NS:
  noem eens een Islamitische sekte op…ik kan je er wel honderden Christelijke opnoemen ,vaak ook met politieke ambities en enorme tragedies met verkrachtingen en mishandelingen in internaten enzzz

 6. Tess Schreef:

  Dit is fascisme puur sang én in optima forma

  Welkom in de club – dit is ook mijn standpunt sinds begin verschijnsel Wilders/PVV.

 7. Kevin Schreef:

  @ PR1NS:
  noem eens een Islamitische sekte op…ik kan je er wel honderden Christelijke opnoemen ,vaak ook met politieke ambities en enorme tragedies met verkrachtingen en mishandelingen in internaten enzzz

  Islamitische sektes ?? Wel , er zijn er veschillende , had je ze nog uit een bepaalde hoek van Islaam gewild ?? De zich Soefie noemende volgelingen van Sheik Nazim is er een , De Taliban is er een , de Wahabi’s in Arabië , nee hoor wij Mosims zijn ook niet sekte vrij 🙂

 8. @ Al Bakrastani:
  ja maar jij noemt enkele groepjes uit ver ver verre continenten en daar heb jij dagelijks?? niet mee te maken,behalve dan in de MSM natuurlijk ten behoeve van de bezetter….maar in ons landje kan je de sektes urenlang opnoemen,en dichtbij ook en zichtbaar vooral zichtbaar,groepjes waarvan je wel eens gehoord hebt,of in de MSM wat gezien hebt toevallig man met baard en geweer….nee de duidelijke echte sektes hiero….

 9. Ik bedoel om nu een sekte uit de diepe jungle van botswana of een verborgen stam uit india op te noemen,of de welbekende talibannie tja….nou we hebben een veel duidelijkere sekte in de politiek als gedoger…laat die inheemse groepjes maar zitten zo kan je er nog wel honderd opnoemen waar je geen last van hebt…maar die in je eigen omgeving DIE zijn pas eng

 10. Dat bericht kan kloppen, de Jehova’s Getuigen waarschuwden mij al voor het opkomen van veel valse profeten in de eindtijd.

Reacties zijn gesloten.