Waakzaam en dienstbaar?

Zo, dus de politie van Nederland lijdt aan onderbezetting? Houden zo, en ga zo door! Het is alleen jammer dat ik er zo weinig van merk zodra het er op aan komt. Bij demonstraties lijkt de politie nooit echt inzetbare agenten tekort te komen. Het zal toch geen kwestie van prioriteiten zijn?

Hoe kom ik op deze observaties? Welnu, de minister van Justitie en Veiligheid. CDA-er Grapperhaus, kondigde aan dat er agenten bij komen:, elfhonderd in totaal. Een flink deel daarvan wordt omschreven als “wijkagent of rechercheur”, een kleinere groep van 171 bestaat uit “extra rechercheurs”. Die mogen dan “de zware misdaad bestrijden”. Ook voor “grensoverschrijdende internetcriminaliteit” komen er extra agenten.

De Nationale Politiebond vindt het vast niet genoeg. Die klaagde al eens over “structurele onderbezetting” en wil “5000 extra wijkagenten, omdat er de komende jaren 14.000 met pensioen gaan”. Daarnaast is er volgens de bond nu al sprake van structurele onderbezetting”. De minister op zijn beurt erkent dat het niet mee zal vallen om die nieuwe agenten te vinden: met een aantrekkende economie kunnen mensen ook elders wel een baan vinden.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: ravotr