VVD wil nog steeds Antillianen terug naar de Antillen schoppen

De VVD doet nog eens een poging, bij monde van VVD-kamerlid Bosman, om Antillianen te weren uit ons keurige landje. Ze horen wel bij het koninkrijk, maar moeten toch maar liever op dat eilandje blijven waar we ze ooit uit Afrika heen deporteerden om verder als slaven verhandeld te worden, nietwaer? Al in de jaren negentig onder Bolkestein borrelde dit idee uit de VVD-onderbuik op, en ze blijven het proberen. Ze zijn liever onder ons seurt mensen.

Zo moet een migrant van hem werk, genoeg vermogen of een opleiding hebben. De liberalen proberen, na een mislukte poging twee jaar geleden, nog één keer het plan zelf door het parlement te loodsen (Telegraaf)

Maar een Antilliaan IS geen migrant, rechtse aso-lul die je er bent. Die maakt deel uit van het Nederlands Koninkrijk, wen er maar aan. En ja, dat kan problemen geven. Zoals in willekeurig welk land mensen van de armere gebieden dat altijd al hebben gedaan, je moet er namelijk ZORG voor dragen, zoals elk fatsoenlijk mens zou doen. Maar in die categorie vallen nog maar zeer weinig moderne VVD’ers.

In wezen zou ieder mens op de hele wereld zorg moeten dragen voor ieder ander mens op de hele wereld, maar een VVD’er als Bosman gaat het al te ver dat te moeten doen binnen een pietepeuterig fantasiekoninkrijkje als Nederland.

“Bij de VVD is wel enige onvrede over de houding van de PvdA op dit onderwerp. Migratie-afspraken uit het regeerakkoord die gunstig zijn voor de PvdA, zoals het kinderpardon, zijn snel uitgevoerd door het kabinet. De punten van de VVD ondervinden echter telkens weerstand bij de coalitiepartner.” (Telegraaf)

Ja, lastig toch, dat de VVD moeite blijft houden haar heimelijke PVV-agenda door te voeren. Moet ik de PvdA dan toch nog enig krediet geven?