VVD in Rijswijk kapt er mee

Maandagochtend is bekend geworden dat de VVD uit de coalitie van het Rijswijkse college is gestapt. De directe aanleiding zit in de weigering van de Rijswijkse VVD om de door het college voorgestelde Energievisie te accorderen. Vanmorgen vroeg om 07:30 vond er in het stadhuis van Rijswijk een bijeenkomst plaats waarbij de wethouders en diverse fractievoorzitters van de coalitiepartijen bijeen zijn gekomen.

Bron

De VVD speelt ook in het Zuidhollandse Rijswijk de kampioen van de Bezorgde Burger die het misschien niet Breed heeft dankzij “klimaatBeleid”:

Dinsdag zou het college stemmen over een pakket aan klimaatmaatregelen om de gemeente in 2040 geheel van het gas af te krijgen. Maar de Rijswijkse VVD wilde daarmee wachten totdat het Rijk en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) met landelijke afspraken zouden komen over de kosten. Naar verwachting zou dinsdag de voorgestelde Energievisie aangenomen worden in de gemeenteraad(…)
Volgens de VVD heeft de burger “moeite met het goed in beeld krijgen van met name de financiële gevolgen” van het (gemeentelijke) klimaatbeleid.

NRC

Opgeruimd staat netjes, zou je denken, maar daar zal het wel niet op neerkomen.