”VS dreigt PLO met keiharde maatregelen als zij doorgaat met juridische stappen tegen Israel”

De Verenigde Staten heeft de Palestijnse Autoriteit in Ramallah gewaarschuwd dat het aanklagen van Israel voor internationale gerechtshoven door de VS met keiharde maatregelen kan worden beantwoord. Daaronder vallen het stopzetten van financiële hulp aan de PA, het sluiten van het PLO kantoor in Washington of zelfs het terugplaatsen van de PLO op de lijst van terroristische organisaties.De Israelische krant Haaretz meldt dit te hebben vernomen van Westerse en Arabische diplomatieke bronnen.

De Amerikaanse boodschap zou aan de PLO zijn meegedeeld, niet door het Witte Huis of het State Department, maar in een telefoongesprek van het Amerikaanse consulaat in Jeruzalem met een hoge Palestijn uit de omgeving van president Abbas. De waarschuwing zou erop gebaseerd zijn dat president Trump in zijn eerste week als president een presidentieel decreet heeft getekend om uitvoering te geven aan een besluit dat het (door Republikeinen gedomineerde) Congres nog tijdens de regering van president Obama heeft genomen.
Dit besluit was een aanvulling bij de toekenning van hulp aan de PA, eind 2015. In die aanvulling is de bepaling opgenomen dat het overmaken van gelden aan de PA wordt stopgezet als de PLO een klacht tegen Israel in zou dienen bij het internationale gerechtshoven, of er aanleiding toe zou geven dat Israelische functionarissen zouden worden ondervraagd in verband met oorlogsmisdaden. Ook zou dan het PLO kantoor in Washington dicht moeten en eventueel zou de PLO weer, als vroeger, aangemerkt kunnen worden als ”’terroristische organisatie”.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist