Vrijdag demonstratie tegen boerkaverbod in Den Haag

Morgen vindt er in Den Haag een protestmanifestatie plaats tegen het boerkaverbod. Het protest begint om 15.30 uur op de Koekamp. Tijdens de manifestatie worden niqabs uitgedeeld aan het publiek.

Uiteraard ging Geert Wilders routinematig over de rooie, maar dat vindt alllang niemand meer interessant. Veel boeiender is de reactie van het CDA, dat bij monde van ene René Peters liet weten dat het dragen van de niqab functioneel equivalent is aan vechten voor ISIS: “Ze zetten nikab dragende vrouwen neer als heldinnen die vechten voor de vrijheid. Gek genoeg zijn er genoeg mensen die dat geloven ook. Maar het tegendeel is waar. Het zijn zeer radicale mensen die ongelijkheid en intolerantie preken. En die op geen enkele manier willen participeren in onze moderne westerse maatschappij. Tot op zekere hoogte moeten ze dat zelf weten. Maar de norm mag dat niet worden. Dat verbod is een goede zaak. En iemand die een nikab draagt, omdat hij voor vrijheid wil strijden, heeft er niet veel van begrepen”.

Het dragen van gezichtsbedekkende kleding is sinds 1 augustus verboden in openbare gebouwen. Om het PVV-plebs te paaien stemden SP en PvdA vóór het verbod. Alleen D66, GL en Denk stemden tegen.