Voorzitter Raad van Toezicht omroep ON! treedt terug + Update

Taco Dankers, de voorzitter Raad van Toezicht van de extreemrechtse hoaxomroep ON! treedt terug.

NRC “onthulde” vanochtend dat Dankers als opperhoofd van het fascistische clubje Gefira zijn dagen vult met het verspreiden van antisemitische hoaxes en complottheorieën.

Grote opwinding op de uiterste rechtervleugel van de twitters, waar een heel leger rechtsextremisten en nazi-apologeten onmiddellijk druk aan de slag ging met het deleten van de eigen gezellige onderonsjes met Gefira. “Onthulde” overigens tussen aanhalingstekens, want antifascisten wisten al veel langer waar ze mee te maken hadden;

Tijd voor eerherstel voor Ikje Ergens, die n.a.v. van dergelijke onthullingen over extreemrechts door Wierd Duk en co van Twitter gejaagd werd (“Ikje, je bent gevaarlijk bezig!”).

Het was al snel duidelijk dat Dankert niet te handhaven was. Toen ON! alle verwijzingen naar het Gefira-opperhoofd van de site verwijderde, koos hij eieren voor zijn geld.

Al teveel verschil zal het niet maken. Ongetwijfeld weet men bij ON! wel weer een nieuwe extreemrechtse engnek te vinden die zijn plaats in kan nemen.

Update: Het bestuur van Ongehoord Nederland heeft inmiddels laten weten vierkant achter de antisemitische en racistische uitlatingen van Dankers te staan. Niet echt verrassend:

Uitgelichte afbeelding: Arnold Karskens, oprichter van ON – Door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands – Arnold Karskens, oorlogsverslaggever, bij de NVJ Nacht van de Journalistiek, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=92239585