Voormalige verzetskrant tot vluchtelingen: ‘verzuipen of gaskamer’

Als je mensen die in wanhoop, alles riskerend en achterlatend een levensgevaarlijke vlucht ondernemen naar Europa ondernemen wilt beletten naar dit continent te komen, kun je natuurlijk ook zeggen dat ‘wij, Europeanen’ echt niet zulke lieverdjes zijn.
De terreur tijdens en na de Franse revolutie, Stalins heerschappij…de Holocaust.
De mensen in Syrië, Jemen, Afghanistan hebben er geen benul van hoe verschrikkelijk bloeddorstig ‘wij’ wel niet zijn!

Ik begrijp de roep van vrijheid en welvaart die veel vluchtelingen doet besluiten naar het Avondland te gaan, maar zij hebben geen besef van de inktzwarte Europese geschiedenis die als een wolk van doem boven het continent en daarmee boven hen hangt.

Bron

Kortom: ga in je eigen regio dood, anders maken wij je af! Sterf in je eigen regio waar ‘onze’ banken, ‘onze’ wapenindustrieën, ‘onze’ olie-en gasboeren jullie ellende hebben veroorzaakt! Het is voor jullie eigen bestwil.
Verder komt een voormalige verzetskrant, die haar aandeel in de vreemdelingen- en moslimhaat de afgelopen vijftien jaar met viezerikken als Elma Drayer en Perdiep Ramesar ruimschoots geleverd heeft, vandaag de dag kennelijk niet.
Wat is het voor misselijkmakende suggestie, dat het die mensen, die in opperste wanhoop vluchten uit de streken waar ze geboren zijn, ze hun herinneringen hebben, lief hadden en geliefd werden, te doen is om de welvaart van Europa? In de optiek van de auteur zijn het dus gewoon – om die vunzige (m.i. nazistische) term te gebruiken – ‘gelukszoekers.’
Auteur Jan Jaap de Ruiter – tevens scribent op een blog dat mensen uitmaakt voor ‘rifapen’ – reist naar verluidt vandaag nog af naar het strand van Lesbos om vluchtelingen de keus voor te houden: verzuipen of gaskamer.
En ik maar denken dat met SS’ers verheerlijkende en op verdrinkende vluchtlingen scheldende misbaksels als Annabel Nanninga, Arnold Karskens en Adjiedj Bakas het dieptepunt wel zo’n beetje bereikt was.