Voorarrest verlengd van man die na dood Willie Dille dreigde met een aanslag

Feelders grote voorbeeld, de Noorse massamoordenaar Anders Breivik

Het voorarrest van Danny Feelders, de Schiedammer die na de zelfmoord van PVV-raadslid Willie Dille dreigde met een aanslag, is met 30 dagen verlengd. 

Dille pleegde eerder deze maand zelfmoord. Even voor haar zelfmoord beweerde Dille in maart 2017 in opdracht van haar collega-raadslid Arnoud van Doorn verkracht te zijn door een groep moslims. Opmerkelijk genoeg doet de PVV er het zwijgen toe over de onzinnige aantijgingen van de met ernstige psychische problemen kampende Dille. Feelders daarentegen bleek niet in staat zijn grote mond te houden. Hij kondigde aan een aanslag te zullen plegen indien de zelfmoord van Dille geen ‘ernstige consequenties’ zou hebben.

De politie nam Feelders dreigementen bij uitzondering eens serieus en arresteerde hem op verdenking van ‘bedreiging en opruiing tot een terroristisch misdrijf’. Eerdere uitlatingen van Feelders hebben daarbij ongetwijfeld een rol gespeeld. De Schiedammer sprak openlijk zijn bewondering uit voor de Noorse massamoordenaar Anders Breivik en betitelde zichzelf als ‘een rechts-radicale tijdbom’.