Volstrekt normale Geert Wilders probeert rechterlijke macht te intimideren

In de serie ‘Vertel eens, wat moet Wilders nog meer doen?’ dan nu de volgende aflevering van deze nazisoap.

Volgens een mailwisseling die in handen is gekomen van de Telegraaf zou het ’t fascistisch genie Martin Bosma zijn geweest die Wilders opgestookt heeft tot de leuze Wollt ihr den totalen Krieg? ‘Willen julle meer of minder Marokkanen?’, nadat deze bruine oprisping al eens eerder geheel spontaan en volstrekt normaal uit Wilders bek tevoorschijn was gekomen tussen een stel tokkies op een markt in een of ander achterstandsgebied hier te lande. Wilders dacht volgens diezelfde bronnen nog even “Oei, kan dit wel?” alhoewel er niet bij staat hoe we die twijfel moeten interpreteren. Waarschijnlijk in de zin van “Oei, kan de partijkas een volgend proces wel trekken?”

Geheel in nazistisch-fascistische traditie was het publiek op die avond van de gemeenteraadsverkiezingen in het zaaltje van de PVV overigens expliciet geïnstrueerd om het “minder, minder” te scanderen.

Vooralsnog is in elk geval al Geert-Jan Knoops aangetrokken ter voorbereiding van een eventuele verdediging. Ik weet wel dat iedereen een advocaat verdient, en dat het slechts de taak van een advocaat is om het proces eerlijk te laten verlopen, niet dat hij noodzakelijkerwijze de gedachten of daden van de verdachte steunt, en het moet ook beslist en zo, maar toch is de man nu in mijn achting gedaald. Waarom krijgen de grootste schurken altijd de beste advocaten? Rechtsgelijkheid is een farce, degene met het meeste geld heeft altijd een voordeel door de advocaten die hij kan betalen.

Als je dit helemaal eerlijk zou willen regelen zou je iedereen gewoon een advocaat moeten toewijzen, maar bovendien de gedaagde en de advocaat voor de duur van het proces in afzondering van de wereld moeten houden zodat er niet alsnog advies van buitenaf ingewonnen kan worden en zodoende degene met het meeste geld nog steeds een voordeel heeft. Maar ja, dat is ook niet reëel natuurlijk. Alhoewel, in de VS doen ze dat wel met een jury, dus waarom niet eigenlijk?

Enfin, kwaad kan het in elk geval nooit om die partijkas van de PVV weer eens even goed leeg te trekken door middel van gemaakte advocatenkosten. Wilders bleek bij zijn vorige proces overigens een rechtsbijstandverzekering te hebben die zijn kosten grotendeels dekte. Wat er met de rest van de ‘koffer met dollars’ uit de VS is gebeurd is niet bekend. Je zou toch denken dat zo iemand in het juridisch equivalent van de autoverzekering Terminus, de speciale verzekering voor structurele brokkenpiloten, geplaatst moet worden.

Behalve het, nogmaals geheel legitieme, zoeken naar juridische bijstand heeft Wilders echter ook andere pijlen op zijn boog. Zo heeft hij, nog steeds volgens de Telegraaf, een fractiemedewerker opgedragen de doopceel te lichten van de twee officieren van justitie die de plusminus 5000 aangiften onderzoeken. We mogen er dus van uit gaan dat het niet weer die twee lamzakken van het vorige proces zijn die zo prettig met Bram Moszkowicz samengewerkt hebben om Wilders vrij te pleiten.

“Google ze s.v.p. Wil alles van ze weten van heden, verleden, politieke affiniteit, lidmaatschappen hockeyclub, eerdere zaken die ze behandeld hebben, schoonmoeders die ze hebben, de hele santenkraam etc. etc. etc.” (Telegraaf)

Dat heeft Wilders dus gemaild. Jazeker. Gewoon eens even onderzoeken hoe je de rechterlijke macht zou kunnen intimideren als politicus. Tuut. Me dunkt dat deze labiele gek nu eindelijk eens de wacht aangezegd moet worden door de rechtsstaat, nu die er nog is.

9 gedachten over “Volstrekt normale Geert Wilders probeert rechterlijke macht te intimideren”

 1. De ‘Mille Collines’-media van dit land vinden vast wel weer iets om deze poging tot intimidatie – want dat is het – van die nazi te etaleren als een meesterzet van der Führer aller tokkies.

 2. Wilders trekt de kosten van Knoop af als beroepskosten bij de belastingdienst, kan hij gerust doen als politicus.

  Ze moeten daar bij die dienst maar eens teen en tander gaan lekken, die weten alles over heel veel enge lui.

  Van miljoenen mensen met toeslagen, huurhuizen, uitkeringen en dergelijke mag alles op straat liggen en doorgespeeld worden, maar als het over de hoge inkomens gaat is het ineens topgeheim.

  Lekken daar bij die belastingen, hoog tijd.

 3. @LRd, zoals Assange zei: informatie zit altijd aan de top, nooit aan de ‘onderkant’…..

 4. Officier van justitie behoort niet tot de rechterlijke macht. Eén partij die onderzoek doet naar een andere partij in een eventuele rechtzaak. Niks mis mee!

 5. Helaas Pascal, de officieren van Justitie maken wel degelijk deel uit van de rechterlijke macht! Een onderzoek van Wilders c.s. naar de handel en wandel van een behandelend officier van Justitie is dus wel degelijk een foute boel. Maar het laat weer eens overduidelijk zien dat het Orakel van Venlo maling heeft aan de regels (geschreven én ongeschreven) als het om zijn eigen handelen gaat.

 6. In Amerika is het heel normaal dat verkiezingskandidaten detectivebureaus inschakelen om alle prut en bagger van de tegenstander omhoog te halen om hem of haar te belasteren en in een kwaad licht te zetten.Wilders heeft goeie vrienden onder de joodse islambashers in de VS zoals Geller, Horowitz en de zijnen.Die zullen hem wel het één en ander in zijn oor hebben gefluisterd.Wilders houdt wel van een cowboystuntje en ik geef hem een kans bij het Europees Hof. Maar elk nadeel heb een voordeel. Wilders moet dan zijn aandacht verdelen tussen Den Haag en Brussel, dus kan ie minder kwaad met zijn krankzinnige uitspraken.Zou deze move een voorbode zijn van zijn afscheid van de nationale politiek? IK hoop het.In Brussel vervaagt zijn kakafonie in het enorme Europese Parlement en zal dus ook veel minder aandacht krijgen in de vaderlandse pers.Het kan ook zijn dat hij zichzelf als Fuhrer ziet van alle extreem-rechtse partijen. Ik zie zijn melogomane, dictatoriale en narcistische persoonlijkheid er best voor aan.

Reacties zijn gesloten.