Volgende week bij WNL: Schedelmeten met Sterren

In 1938 opperde Anton Mussert van de NSB het idee voor wat hij noemde ‘een Joods Nationaal Tehuis.’
In het NSB-vod ‘Volk en Vaderland’ werd het afgedrukt waarna het in een oplage van een miljoen exemplaren verscheen terwijl er tevens een Engelstalige brochure over werd gepubliceerd.
Engeland en Frankrijk zouden respectievelijk Brits Guyana en Frans Guyana moeten afstaan en Nederland Suriname. In dat gebied van ongeveer een half miljoen vierkante kilometer zouden dan ‘de joden gehuisvest moeten worden die de Europese volkeren niet meer wensen te herbergen’ zo heette het in de ijzingwekkende taal van Musserts plannetje.
Aangezien er in het beoogde gebied nog een half miljoen mensen woonden was het noodzakelijk in de gedachtegang van Mussert ook daarvoor iets te verzinnen. Een belangrijk deel van die bevolking bestond uit ‘Indianen en negers waarvoor een reservaat zou kunnen worden ingericht.’
De overige bewoners zouden overgebracht worden naar ‘Nederlands Indië’ en de blanken naar een nieuw te verwerven gebied in de Portugese kolonie Mozambique.
Goed, alle details mag u rustig zelf opzoeken en nalezen in bijvoorbeeld het boek ‘Het Saramacca Project: een plan voor joodse kolonisatie in Suriname, 1946-1956’ van Alexander Heldring waaruit hier is geput.
Wat mij het meest trof bij het lezen over dit plan is de achteloosheid, de welhaast misdadige achteloosheid waarmee gesproken wordt over allerlei volkeren alsof het pionnen zijn waarmee je naar believen kunt heen en weer schuiven. Zonder dat die ‘pionnen’ er overigens ook maar iets over in te brengen hebben. Laat staan er tégen in te brengen hebben.
Natuurlijk weet ik ook dat dergelijk achteloos redeneren over landen en volkeren niet nieuw is maar het is toch iedere keer weer om een knoop van in je maag te krijgen als je beseft dat het over mensen gaat die niets anders willen dan een beetje geluk, vrede, rust en dat hun kinderen het nog iets beter krijgen dan zijzelf.

Het stemt tot een welhaast oneindige droefheid te moeten constateren dat een Telegraaf-omroepje (van het concern dat in de eerste helft van de jaren ’40 van de vorige eeuw ook flink nadacht over ‘het joodse vraagstuk’) tachtig jaar na Mussert alsof het de normaalste zaak van de wereld is, wederom dergelijke plannetjes uitvent.
Zo kan het gebeuren dat een wichelroedeloper die anderen uitscheldt voor ‘complain nigger’, van mening is dat het Midden-Oosten maar volgestouwd moet worden met nog meer wapens opdat men mekaar uitroeit (zo zei hij het letterlijk) en verder de opvatting huldigt dat de onmetelijke ellende van de vluchtelingenstromen een bewijs is van het daverende succes van het kapitalisme. En dat hij wel even met ideetjes komt die sterk lijken op die van zijn grote voorbeeld van een achttal decennia eerder.
mussert
Vluchtelingen zouden overgebracht moeten worden naar grote, vrijwel onbevolkte gebieden in bijvoorbeeld Canada en daar zouden dan allemaal nieuwe ‘Hong Kongs’ ontstaan na verloop van tijd. Om geen problemen te krijgen met verschillende etniciteiten die met elkaar de strijd zouden aangaan in die ‘asielia’ (hoe krijgen ze het hun strot uit), zouden ze gescheiden moeten worden van elkaar.
Etnische zuivering en schedelmeten op een schaal dus waarbij vergeleken dat van Hitler welhaast in het niet valt, evenals het er onvermijdelijk mee gepaard gaande geweld.
Om te voorkomen dat al die nieuwe ‘Hong Kongs’ van die clown binnen de kortste keren overbevolkt raken, moeten mensen massaal gesteriliseerd worden.
Tsja, één van de architecten van de Holocaust, Wilhelm Stuckart. opperde ooit ook een plan tot massale sterilisatie ter ‘oplossing van het joodse vraagstuk.’ En ‘Madagaskar’ werd uiteindelijk gaskamers. Precies datgene dus waar een groot deel van de bevolking ook dezer dagen weer van droomt en volop over fantaseert op social media.
Wat die ‘asielia’ betreft: als er eentje in puin ligt, kan je als land met grootheidswaanzin mooi de nieuwste speeltjes van de wapenindustrie op een andere uittesten. Precies zoals het in dat zo succesvolle kapitalisme hoort zullen we maar zeggen.

Ook bij het Telegraafomroepje werd, net als in de tijd van Mussert, met een dusdanig gemak gesproken over mensen en mensenlevens dat mijn maag zich van walging omdraaide. De cynische gedachte dat het misschien maar goed is ook dat Aylan verdronken is in de Middellandse Zee omdat je het je kind ook niet aan wil doen op te moeten groeien tussen tuig van de richel in stropdas als die wichelroedeloper Bakas, kon ik nog net onderdrukken.
Wie ook bij ‘Volk en Vaderland 2.0 voor op de buis’ zat: Alexander Pechtold die het bestond nog iets uit zijn bek te krijgen in de trant van ‘positieve bijdrage’ aan het adres van dat stuk vuil naast hem.

Volgende week bij de omroep voor de wakkere en hardwerkende Nederlanders WNL het nieuwe programma ‘Schedelmeten met Sterren’ waarin Joost Niemöller u als kijker thuis aan de hand van een paar eenvoudige stappen gaat leren hoe u zelf uw schedel kunt meten en uw intelligentie kan bepalen.
Zo kunt u simpel en snel er achter komen of u mag blijven in de Arische heilstaat aan de Noordzee of dat u alvast uw koffers kunt pakken voor een enkele reis naar een Bakas-getto.

1 gedachte over “Volgende week bij WNL: Schedelmeten met Sterren”

  1. Pingback: Voormalige verzetskrant tot vluchtelingen: ‘verzuipen of gaskamer’ | Krapuul

Reacties zijn gesloten.