Vluchtelingendrama in Oostenrijk

Onder de 71 dode vluchtelingen die in een vrachtwagen in Oostenrijk gevonden zijn, bevinden zich 8 vrouwen en 4 kinderen. De Hongaarse politie heeft 3 mannen gearresteerd. Een van hen is volgens de politie de eigenaar van de vrachtwagen, de beide anderen zouden als chauffeurs gediend hebben. Op een van de lichamen heeft de politie een Syrisch paspoort gevonden. Men gaat er vooralsnog van uit dat het  een groep Syrische vluchtelingen betreft.

Volgens de politie maken de drie deel uit van een Hongaars-Bulgaarse bende van mensensmokkelaars. Het is nog niet duidelijk of de verdachten worden uitgeleverd aan Oostenrijk.

De vrachtwagen werd donderdag naast een snelweg in Oostenrijk gevonden. Wat de agenten in de vrachtwagen ontdekten, was zó schokkend dat sommigen van hen zich onmiddellijk bij een psycholoog moesten melden. Refugee images

Veel vluchtelingen worden door mensensmokkelaars over de grens geholpen en daarna onmiddellijk aan hun lot overgelaten. De afgelopen paar dagen heeft de Oostenrijkse politie honderden vluchtelingen in het grensgebied met Hongarije opgepakt.