Verwijt hulpsector – VVD is fact free bezig over ontwikkelingshulp

Als de VVD met haar visie op ontwikkelingshulp een discussie wilde uitlokken, dan is de partij daar uitstekend in geslaagd. Vooral vanuit de hoek van ontwikkelingssamenwerking is veel onbegrip over het ‘fact free’ beleid van de liberalen. (Trouw)

De hulpsector verwijt de VVD weinig kennis van zaken te hebben. Tja, daar betrap ik ze ook wel eens op. Ze beweren dingen over de crisis en over bezuinigingen, waarbij ik me afvraag of ze ze zelf echt geloven. Zo zal het ook wel over de ontwikkelingssamenwerking gaan. Maakt het uit, gaat toch maar over arme donders die niet door hebben dat succes hebben een keuze is.

Verder staat vast dat de VVD niet gestikt is in haar eerste leugen en framen kunnen ze ook heel goed (zoals de bewering dat links niet zo goed op de centen kan passen). De niet zo goed oplettende kiezer zou er zich zo maar door in de luren kunnen laten leggen. Dus opgepast, als de VVD het woord voert, hoeft het niet waar te zijn, sterker nog, is het meestal niet waar. Ze worden op geen enkele wijze door welk moreel besef dan ook gehinderd in hun uitspraken.Dat u dat maar even weet.