“Verwarde man” in Goes was toch vooral ook zwart

De “verwarde man” van zaterdag jongstleden in Goes blijkt de dertigjarige Umaru Sesay uit Sierra Leone te zijn. Hij verbleef al sinds 2004 in Nederland, en heeft in 2014 de Nederlandse nationaliteit gekregen. Maar dat maakte hem nog niet wit. Of psychisch in orde.

Men vlucht niet zomaar voor de gein uit een land als Sierra Leone, al wordt u dat door de gelijkgeschakelde media maar liever niet (meer) verteld. Sesay had psychische problemen, en zaterdagmiddag ging het mis. En met de vermaarde sociale vaardigheden van de politie werd het een Eric-Garner/Mitch-Henriquez-behandeling: pepperspray, op hem duiken en de man tegen de grond houden. “Tot het stil werd” luidt het in de ontstellende verklaring van getuigen.

De agenten zouden hem vervolgens tegen de grond gewerkt hebben, op zijn buik met de armen op z’n rug. De buurtbewoner vertelt dat twee agenten op hem zaten en dat hij in eerste instantie nog schreeuwde.

Ook een andere buurtbewoonster vertelt dat ze hem hoorde vragen of hij op mocht staan. Uiteindelijk werd hij stil. Volgens een verklaring van de politie hebben agenten hem nog gereanimeerd, maar mocht het niet meer baten.

Bron.