‘Vel bevochte’ discussies bij de JOVD met AF Dekker en Edwin Wagensveld

Ooit was de JOVD – Jongerenorganisatie voor Vrijheid en Democratie – onafhankelijk, en voorzover zij iets met de VVD te maken had was zij vroeger leverancier vanaf de linkerflank. Welnu, inmiddels is de club de jongerenorganisatie van de VVD zelf en zij houdt congressen. Overwegingen hiervoor tonen hoe de vlag er bij hangt bij rechts Nederland dat Onze Kultuur hooghoudt:

Het vanuit de Verenigde Staten geïmporteerde ‘diversiteitsdebat’ is een vel bevochte discussie op het maatschappelijk toneel. We worden ermee doodgegooid de afgelopen jaren en wat ons betreft; tijd om erachter te komen wat de zin en de onzin van diversiteit is. Kan diversiteit ons sterker maken of zorgt het juist voor verdeling en polarisatie?

En verrassing, verrassing:

Op het maatschappelijk toneel staan veel mensen met allen een verschillende opvatting omtrent het onderwerp. Bekende namen zullen de revue passeren om een bijdrage te leveren aan dit debat. Een van de eerste enthousiastelingen die onze uitnodiging had geaccepteerd is Anne-Fleur Dekker!

Nou, van die laatste denkt men alleen in die kringen nog dat zij “links” is, hoor.
Topstuk, tot nu toe alleen van feestboek te plukken:

We moeten wel verwijzen naar de bron van deze stijlbloempjes. Het congres vindt plaats in een kasteel dat geheel naar de regels van Onze Kultuur tegenwoordig Nyenrode Business Universiteit wordt genoemd.
Mocht er in die club nog iemand rondlopen die wel kan spellen en die de behoefte voelt te corrigeren: ik heb er maar vast een knipsel van gemaakt: