Vastgoedluitjes willen de regels mogen negeren

In de kop staat maar niet “maffia” want de vastgoedsector wordt gevormd door gevoelige luitjes voor wie hun eer en het onbekommerd bouwen boven alles gaat.
‘Gemeente moet strenge bouwnormen kunnen negeren’ kopt het Financieel Dagblad. Omdat deze prachtcourant online niet zomaar te raadplegen valt wat citaten uit de tweede hand:

Gemeenten moeten bij bouwbesluiten landelijke normen voor bijvoorbeeld geluidshinder of het kappen van bomen kunnen schenden. Dat staat in een advies van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli), schrijft het Financieele Dagblad. (…)

“In de tijd dat er in China een nieuwe stad wordt gebouwd, zijn in Nederland alleen nog maar procedures gevolgd”, zeggen ondernemers in de sector, schrijft het FD. Een projectontwikkelaar die anoniem wil blijven, schat dat het in Nederland gemiddeld zes tot tien jaar duurt voordat er kan worden gebouwd . “Het ergste is als iemand op het laatste moment bezwaar maakt. Dan ben je weer jaren verder.”

Vijf jaar geleden zei de toenmalige premier Balkenende al dat er een eind moest komen aan het ‘proceduremoeras’ waarin de bouwsector verdrinkt.

Bron.

Omdat dit ongetwijfeld past bij het Eerlijke Verhaal en het sterker en socialer maken van Nederland is het bijna onvermijdelijk dat de regels de regels niet meer zullen zijn voor de vastgoedsector, binnen niet al te lange tijd.