Varkens in Nood zet supermarktklanten aan het tellen

Supermarkten beloven al jaren over te stappen op varkensvlees met het Beter Leven Keurmerk. Om te kijken of ze daarmee een beetje opschieten, roept Varkens in Nood mensen in het hele land deel te nemen aan de Beter Leven telling.

varkens in nood

Steekproeven
Varkens in Nood voert sinds begin dit jaar al steekproeven uit bij een flink aantal Nederlandse supermarkten. Het resultaat publiceren we maandelijks in onze VarkensvleesMonitor. Hieruit blijkt onder meer dat het aandeel vlees met een Beter Leven Keurmerk (BLK) langzaam maar zeker stijgt; afgelopen maand met 5% naar 41%. Dat is goed nieuws, maar de belofte van de branche uit 2013, dat in 2015 al het vlees tenminste één ster van het BLK zou hebben, is nog lang niet vervuld.

 

Tellen
Voor onze VarkensvleesMonitor tellen we veel, maar niet alles. Omdat we het liefst zouden weten hoe het in élke supermarkt in Nederland is gesteld met het aandeel varkensvlees met een Beter Leven Keurmerk, vragen we mensen nu om in hun eigen winkel aan het tellen te slaan. Uiteraard ontvangen deelnemers na hun aanmelding een mail met precieze instructies van ons, zodat alle tellingen op dezelfde manier verlopen.

 

Aanbod
Hans Baaij, voorzitter van Varkens in Nood: ,,Onze achterban zit verspreid door het hele land, en we horen vaak van mensen dat er in hun winkel minder varkensvlees met een Beter Leven Keurmerk ligt dan in de VarkensvleesMonitor staat. We hopen dat veel mensen mee doen, zodat we de supermarkten die achterblijven nog gerichter achter de vodden kunnen zitten.”

 

Mensen kunnen zich tot 31 juli als teller inschrijven op www.varkensinnood.nl/landelijke-beter-leven-telling.