Varkens in Nood schrijft lieve brief aan boer David

dierenrecht-fb-website-1200x800_v2Varkens in Nood hoopt dat boer David, deelnemer aan het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw, zijn plan opgeeft om in Roemenië een varkensfabriek te bouwen. Daarom roept de stichting het publiek op een ‘lieve brief’ op te sturen aan boer David. De boodschap: liefde en leed gaan niet samen.

Natuurlijk gunt Varkens in Nood boer David alle geluk van de wereld. We schrokken echter wel van zijn zakelijke plannen: hij heeft een oud staatsbedrijf opgekocht en wil daar een megaboerderij van maken. 2500 varkens per stal, en van die stallen heeft hij er 13. Daar komt bij dat hij zich in Roemenië nauwelijks aan ‘dure’ welzijnsregels hoeft te houden, dus de varkens krijgen het waarschijnlijk zwaar.

Daarom is Varkens in Nood een publiekscampagne begonnen: we vragen mensen er bij boer David op aan te dringen zijn plannen te laten varen. Ontluikende liefde en dierenleed gaan immers niet samen. In de introductieaflevering van Boer Zoekt Vrouw zegt David bovendien dat de akkerbouw eigenlijk zijn grote passie is. En dat lijkt ons een veel betere droom om na te jagen.

De brief is te downloaden via de website van varkensinnood. Deelnemers kunnen hem vervolgens opsturen naar de redactie van Boer Zoekt Vrouw of uploaden op de website van dat programma.