Ultrarechts – als ze slim waren, waren ze gevaarlijk

PEGIDA in Heist-op-den-Berg. Hugo K. was er bij!

In de nacht van woensdag 17 januari op donderdag 18 januari werd er een onthoofde pop achtergelaten bij de Emir Sultan moskee, dit natuurlijk bij wijze van religiekritiek.

Deze schandelijke actie werd aangekondigd en geclaimd door het twitteraccount RechtsInVerzet (RIV), op het oog een account van een totale nobody met 53 volgers.

Tegen het einde van donderdagmiddag trad Hugo Kuijper aan bij AT5 om te bezweren dat hij werkelijk waar helemaal niks te maken had met de actie waar hij verder vierkant achter stond. ‘Onthoofde pop moet kunnen zolang het vreedzaam gaat‘. Kuijper is medeoprichter van Pegida Nederland en op twitter heeft hij ongeveer net zoveel volgers als de gemiddelde opkomst bij de larmoyante demonstraties van Pegida, namelijk 26.

Een snelle zoekopdracht leerde me bovendien dat Kuijper een geschiedenis heeft van in djellaba poseren met gesnelde koppen en dat hij graag rondbanjert in blackface.

Dat maakte me nieuwsgierig of ik RIV op enigerlei wijze kon linken aan Kuijper. AT5 voelde zich zoals Nederlandse kwaliteitsmedia betaamt immers niet geroepen om enig antecedentenonderzoek te doen.

De makkelijkste manier om een dergelijke link te leggen is vaak niet de meest succesvolste omdat je afhankelijk bent van het amateurisme van degene die je probeert te ontmaskeren. Aangezien we in dit geval te maken hebben met domrechts bleek de makkelijkste manier ook meteen de kortste klap.

Het is simpelweg een kwestie van de twee twitterprofielen in privévensters openen, hun gebruikersnamen kopiëren en doen als je je wachtwoord vergeten bent. Daarna was ik gauw klaar. RIV staat geregistreerd op hu**********@o******.*** en het telefoonnummer eindigt op 41. Kuijper’s persoonlijke account staat geregistreerd op hl***@l***.** en verdomd als het niet waar is, het telefoonnummer eindigt ook op 41.

Wat de verdere invulling van hl***@l***.** precies is, maakt voor dit onderzoek niet uit, behalve dan dat het weggeeft dat z’n tweede naam met een L begint. HugoLKuijper@outlook.com past precies in hu**********@o******.***. Zoals onderzoeksdiensten plachten te zeggen kunnen we nu met hoge mate van zekerheid concluderen dat RIV en Hugo Kuijper één en dezelfde persoon is. Graag gedaan, OM, u heeft uw vermoedelijke dader. Enneh, media, doe eens wat beter je best om te controleren dat wat je bronnen beweren ook waar is.

Om de cursus domrechtsdoxxen 101 nog eens kort samen te vatten is dit wat we gedaan hebben;

  1. zoeken op Hugo Kuijper, Kafka maakt dat makkelijk wat die hebben een dossier over hem en Google heeft legio foto’s van Hugo die als zwarte piet verkleed gaat of die poseert met een afgehakt hoofd van een pop omdat de media gretig verslag doen van iedere keer dat Pegida een mislukte demonstratie houdt waar meer politie en pers dan deelnemers op afkomen,
  2. accounts op Twitter aan elkaar linken, op Facebook valt dat niet mee, op Twitter gaat het van een leien dakje omdat Twitter je de eerste 2 letters van het e-mailadres en de 1e letter van de domeinnaam toont, zodra iemand pretendeert dat ze jou zijn en doen alsof ze je wachtwoord vergeten zijn, als het je bedoeling is om anoniem te blijven dan ben je een sukkel als je gebruikmaakt van overbekende gratis e-mailadressen, g****.*** is gmail.com, l***.** is live.nl en o******.*** is outlook.com,
  3. anonimiteit is duur, je zult een prepaid telefoon moeten kopen die je nergens anders voor gebruikt,
  4. je bent een nog veel grotere sukkel als je een anoniem account registreert met een e-mailadres dat bestaat uit je volledige naam, maar doe vooral zo voort, domrechts en tot de volgende keer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Eerder verschenen op Meedogenloos. De gewijzigde titel is voor de fijnproevers die Class War nog kennen…