Tweede Kamer trekt lange neus naar bevolking

De Spaanse banken kunnen wel even wachten. De EU kan wel even wachten. De financiële markten kunnen wel even wachten. Want onze parlementariërs zijn op vakantie. Wat eufemistisch reces wordt genoemd en elk nieuw Kamerlid als eerste leert spellen en uitspreken alsof ze op Eton College hebben gezeten.

De Jager aast op instemming
Minister de Jager ruikt zijn kans de miljardensteun aan de Spaanse banken er door heen te jagen in een klein groepje getrouwen: de Kamercommissie Financiën. Een zucht van opluchting bij de uitgevlogen duiven die al hun vakantieadres bevuilen.

Roamingkosten lopen op
Maar de Blackberry’s staan niet uit en knarsetandend vernemen de vakantiegangers dat PVV en SP nondeju een debat hebben aangevraagd. Wat een stel malloten, hebben die niks beters te doen?

“Je moet er toch niet denken dat zo’n malloot als Wilders een motie indient. Dan hoeven er slechts 30 mensen een plenaire vergadering aan te vragen om over die motie te stemmen en hij heeft wel 19 gedrilde armopstekers achter zich.” wordt driftig rond gesms’t door bange Kamerleden.

Vakantiepret zal niet worden verpest
In zulke gevallen brengt het reglement van de Kamer uitkomst: een Kamervergadering kan namelijk pas beginnen als er minimaal 76 Kamerleden aanwezig zijn. Dus beste Nederlanders die graag de crisis zien opgelost worden, uw volksvertegenwoordiger heeft daar ook zorgen over maar nu even niet. Reces is nu eenmaal heilig en een recessie kan ook later opgelost worden want uw belastingcenten bent u toch al kwijt door de toezegging van Rutte.

Zomerreces
De Tweede Kamer is op zomerreces van 6 juli tot en met maandag 3 september 2012. Ieder die op school heeft gezeten herinnert zich de lange vakantie, waarin de verveling toesloeg of het vakantiebaantje toch niet echt leuk was, maar daar hebben onze volksvertegenwoordigers geen last van. Hoe Groener ze zijn hoe verder ze reizen met het vliegtuig. Hoe baantje benauwd hoe harder ze netwerken. Slechts een enkeling gaat stage lopen bij een bedrijf of instelling maar die zijn op een halve hand te tellen.