Trump draait (weer) door op Twitter

Een weer volledig doorgedraaide Donald Trump beloofde vandaag korte metten te zullen maken met degenen die verantwoordelijk zijn voor lekken naar de media. Als gevolg van die lekken moest Poetinaanbidder en nationaal veiligheidsadviseur Flynn eerder deze week opstappen. In een al even hilarische als idiote uitbarsting op Twitter betitelde Drumpf de verantwoordelijken als ‘low-life leakers’ en eiste hij om onduidelijke redenen excuses van de New York Times.

Trump’s uitbarsting leidde op Twitter voornamelijk tot hoongelach, aangezien Trump tijdens de verkiezingscampagne regelmatig uiting gaf aan zijn liefde voor Wikileaks.

https://www.youtube.com/watch?v=UlAPSDzNYwk

Tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Pennsylvania in oktober 2016 verklaarde Drumpf “I love Wikileaks”, waarna hij uitgebreid citeerde uit Clinton’s gehackte emails, die eerder door Wikileaks gepubliceerd waren.

Ook gisteren zorgde de Oranje Fascist voor de nodige hilariteit door zich uitgebreid te beklagen over de wijze waarop de media Flynn behandeld zouden hebben. Dat hij zélf verantwoordelijk was voor het ontslag van Flynn, was The Donald blijkbaar even ontgaan. Inmiddels gonst het in Washington van de geruchten over de rap verslechterende relatie tussen het team van Trump en de veiligheidsdiensten. De Wall Street Journal berichtte vandaag dat de veiligheidsdiensten Trump opzettelijk informatie onthouden omdat ze vrezen dat die info gelekt wordt. Uiteraard ontkende het Witte Huis dat vervolgens in alle toonaarden, maar dat de verhouding zwaar verstoord is, wordt eigenlijk door niemand betwijfeld. Volgens de NYT zou Trump van plan zijn een medestander van Steve Bannon opdracht te geven grote opruiming te houden binnen het veiligheidscircus, een voornemen dat meer traditionele en rationele conservatieven het zweet in baantjes over de rug doet lopen: