Trump beschuldigt vader Cruz van hulp aan moordenaar JFK

220px-JFK_limousine
Kennedy in Dallas, enkele minuten voor de aanslag. Foto: Wikipedia

Donald Trump heeft de vader van zijn enige overgebleven rivaal voor de Republikeinse presidentsnominatie, Ted Cruz, ervan beschuldigd hulp te hebben verleend aan de moordenaar van John F. Kennedy. Kennedy werd in 1963 in Dallas vermoord door Lee Harvey Oswald.  Volgens Trump zou Cruz’ vader in 1963 gefotografeerd zijn terwijl hij in New Orleans pro-Castro pamfletten uitdeelde met Oswald.

Het verhaal is afkomstig van de National Enquirer, een tabloid waarbij vergeleken de Telegraaf een wonder van nuchterheid en objectiviteit is. Tijdens een telefonisch interview met Fox News verklaarde Trump dat het een schande is dat niemand de banden van Rafael Cruz mt Oswald ter sprake wil brengen:

Zijn vader was bij Oswald toen Oswald – je weet wel, neergeschoten werd. Ik wil maar zeggen: dit is allemaal volstrekt belachelijk….Wat is dit allemaal…vlak voordat hij neergeschoten werd en niemand hééft het er zelfs maar over…Ik bedoel wat deed hij  – wat deed hij bij Lee Harvey Oswald vlak voor diens dood? Vlak voordat hij neergeschoten werd? Het is afschuwelijk!

Het is niet de eerste keer dat Trump samenzweringstheorieën verspreidt. Enkele jaren geleden wekte hij de lachlust van de media op met zijn bewering dat Obama geen Amerikaan is en dat zijn geboortebewijs een vervalsing is. Meer recent verwekte The Donald nogal wat opschudding met een uit zijn dikke duim gezogen claim dat duizenden moslims in New Jersey publiekelijk feest vierden na de aanslagen op de Twin Towers op 11 september 2001.

Bronnen: Politico, Miami Herald