Zo nu en dan zie ik iemand lopen met een Google Glass op zijn neus. En je ziet dan iedereen hetzelfde denken als wat ik denk: Autist. En ook de autist die zijn Google Glass draagt ziet wat iedereen denkt onverbiddelijk afgedrukt in het Google glaasje: ‘Autist.’
De autistenapp is onverbiddelijk en maakt duidelijk wat iedereen denkt en voelt. De autist komt er zo achter dat niemand hem mag. Dat niemand weet wat je tegen iemand als een autist moet zeggen. Want autisten zijn vreemd. Gedragen zich onhandig. En snappen ons niet. Vandaar die rare Google Glass op je neus. En dat ziet de autist dan weer afgedrukt op zijn Googleglaasje.
Vaarwel Google Glass, ik wil je niet meer.
Het wordt nog erger met dat ding. Het Radboud is aan het opereren met die dingen, handig, heel de wereld kijkt mee.
Ook willen ze in Nijmegen zo’n bril aan de thuiszorgverpleegkundige meegeven. Dus er komt zo’n halve robot in je huis, die neemt je op, en ergens op Mars zit een arts die dan zegt wat te doen.
Hoe het met je privacy zit? Straks kijkt PRISM gewoon mee in je huis en in je lichaam. Of de zorgverzekeraars. “Afkappen die Zorg”. Klinkt dan uit de luidsprekers van dat ding. Ik wilde er een stukje over schrijven, maar jij deed dit al, toch: Wordt vervolgd.
@1 Ben benieuwd.
@2: Defrysk
Ik kan me nog iets voorstellen bij een gesloten cameracircuit, allemaal hangen als student boven zo’n operatie is ook niet alles, en ik ben niet tegen vernieuwing. Anders krijg ik dat gezeur weer 😉
Maar waarom via Google? Alle data verzameld bij hen. Een brilletje met een HD-cameraatje doet het ook, zelfs beter, in drieD, veel hogere kwaliteit etc.
Ik heb net aan het Radboud “Reshape & Innovations Center” een uitgebreide mail gestuurd, maar daar krijg ik waarschijnlijk geen antwoord op.
ALS ZE MAAR WETEN DAT ZE DOOR MIJ IN DE GATEN WORDEN GEHOUDEN !! 🙂
@3, er schijnt reeds een gelijkwaardig brilletje van franse makkelijk op de markt te zijn, had ik gelezen, die zeker niet aan google gekoppeld is.
Heb je wel de keuze dan tot op het moment dat de 2Kamer slaafs met een wetsvoorstel van de Ministerie van Veiligheid instemt dat wij in Nederland gezagsgetrouw alleen deze van Google mogen dragen. 🙂
@1,
“Het Radboud is aan het opereren met die dingen, handig, heel de wereld kijkt mee.
Ook willen ze in Nijmegen zo’n bril aan de thuiszorgverpleegkundige meegeven.”
Kan je van beide wat verdere info geven? Dank.
Ik gebruik een ooglepel bij hen die met zo’n bril oplopen..
@5: Marc:
Ik ga die site niet linken, maar kijk op nu en dan nl, en dan onder TECH : Nederlandse chirurgen testen Google Glass.
wedden dat het de retards, ow ik bedoel de nietautisten zijn die straks zeggen dat het sociaal wenselijk gedrag is om met dat ding te lopen. En dat de Autisten de eenigge zijn die nog hun hersenen kunnen gebruiken. zo gaat dat vaker.
Dank..
Ik link ‘em wel…
http://www.nu.nl/tech/3551243/nederlandse-chirurgen-opereren-met-google-glass.html
…en ik citeer:
“Het UMC wil medische studenten op termijn laten meekijken met de chirurg.”
Mee laten kijken ‘via de servers van Google’, die mede volgens eigen zeggen, de randen van de wetgeving opzoeken, door het *bewust negeren* van ‘het recht op privacy voor ieder individu’.
Reinout Oerlemans, kom er maar in. Oh nee, ik download wel even sensatie in de operatiekamer via dat vermaledijde interweps.
” Die app zou een paar van de klachten van de chirurgen moeten oplossen.”
Apps en het lekken van (bin.)data, al dan niet bewust.
Nee, nee…nee.
“De bril zou volgens het UMC ook gebruikt kunnen worden in de thuiszorg waarbij een arts mee kan kijken met de thuiszorgverpleegkundige.
Was het maar zo gemakkelijk, als patient zijnde om te https://nl.wikipedia.org/wiki/Moonen
Oh ja, ooglepel..
Wellicht een idee om een app te creëren die scant of iemand genetische fouten heeft. Handig voor de Overheid en Minister Schippers.
@9, jan Jaap, heb het goed doorgezien.
Het schijnt dat middels deze Google-ding door de Ministerie van de Veiligheid desgewenst doorlopend een iris-scan zou kunnen uitgevoerd worden die een redelijk betrouwbare diagnose over de gezondheidsstand van de betreffende persoon kan geven.
“Zo nu en dan zie ik iemand lopen met een Google Glass op zijn neus”
Waar dan? Ze liggen nog niet in de winkel.