Theedrinken met neo-nazi’s

De politie lijkt teruggekomen te zijn van haar standpunt dat ze blij zijn met meewerkende burgers zoals die van Soldiers of Odin:

De politie weigert samen te werken met de SOO die volgens hen rechts-extremistisch is. ,,We zien bij de Soldiers op hun Facebookpagina en website uitingen waar we onze bedenkingen bij hebben. Daar is vervolgens onderzoek naar gedaan, waaruit voor ons blijkt dat die bedenkingen terecht zijn.

‘Onderzoek’ lijkt me nogal een groot woord. Iedereen ziet na een halve seconde op hun Facebookpagina gekeken te hebben dat het hier om het ergste fascistentuig van de richel gaat dat je maar kunt verzinnen. Van de oerdomme commentaren op hun berichten springen de vullingen je al helemaal uit de bek.

Maar de burgemeester wil eerst nog eens met deze onder de getatoeëerde nazisymbolen zittende, pratende voederbieten om de tafel gaan. In plaats van zo’n illegale burgerwacht gewoon gelijk te verbieden:

Burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt wil snel om tafel met de leden van de Soldiers of Odin, chapter Groningen. De ontwikkelingen rond SOO baren hem zorgen, schrijft hij.

Nou precies.

 

Bron: Dagblad van het Noorden