Terugtrekking VS uit klimaatakkoord is “aanval op mensenrechten”

De verwachte terugtrekking van de Verenigde Staten uit het klimaatakkoord van Parijs is volgens Amnesty International in de VS een aanval op de mensenrechten. Ook andere organisaties reageren teleurgesteld.

Diverse media meldden gisteren dat de Amerikaanse president Donald Trump zich zal terugtrekken uit het klimaatakkoord, hoewel het officiële besluit van het Witte Huis nog op zich laat wachten.

Het is onzeker hoe een eventuele Amerikaanse exit er precies uit gaat zien. De aankondiging van een verwacht vertrek heeft echter wereldwijd al tot woede en teleurstelling geleid. Margaret Huang, directeur van Amnesty International in de VS, noemt Amerikaanse terugtrekking “een aanval op een reeks mensenrechten.”

“Door te weigeren met andere landen mee te doen om de noodzakelijke stappen te zetten de CO2-uitstoot terug te dringen en de klimaatverandering te verzachten, zegt de president in feite: “Laat ze maar verdrinken, verbranden en doodgaan”, aldus Huang.

Michael Brune, directeur van de Sierra Club, laat zich uit in soortgelijke bewoordingen. “Donald Trump maakt een historische fout waar onze kleinkinderen met afschuw op zullen terugkijken. Hoe kan een wereldleider zo blind zijn voor de realiteit en zo onethisch zijn?” (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be