Terreurboeren proberen minister Van der Wal te intimideren

Een groep boeren heeft vrijdagavond een bezoek gebracht aan het woonadres van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof, VVD). De minister stond de agrarische grootondernemers nog te woord ook, al moet gezegd dat ze dat wel heel goed deed.


De reacties lopen uiteen.  Boerenknokploeg Farmers Defence Force (FDF) heeft inmiddels laten weten solidair te zijn met het initiatief van hun collega’s. De aanmerkelijk slimmere Caroline van der Plas weet dat dergelijke intimidatiepogingen de boeren geen sympathie opleveren en haastte zich afstand te nemen van de actie. Naziwap Gideon van Meijeren zag daarop de kans schoon de positie van Caroline te ondermijnen:

Krokodillentranen, natuurlijk, want zélf is Caroline evenmin vies van populistisch gebral:

De terreurboeren laten weten dat er meer acties zullen volgen. Op 22 juni (of mogelijk al eerder) zullen boeren – uiteraard met trekkers – actie gaan voeren in Den Haag tegen de kabinetsaanpak van het stikstofprobleem.

Politici hebben het overigens volledig aan zichzelf te wijten dat het rechtse plebs inmiddels denkt zich alles te kunnen veroorloven:


Uitgelichte afbeelding: Door kees torn – https://www.flickr.com/photos/68359921@N08/48826002408/in/photolist-2hoCKa3-2hoA2rJ-2hoBXab-2hoA2qM-2hoBX7A-2hoA2oN-2honxtx-2ho4T3p, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=82797323