Tentenkampen en de fatsoensnormen van Lodewijk Asscher

 “We moeten onszelf niet aanpraten dat sobere opvang onfatsoenlijk is”, zegt Asscher. “Het kamp ligt prachtig in de bossen. Ik zag kinderen rondfietsen op fietsen die geschonken waren door inwoners van Nijmegen. In de tenten hangt verwarming. De olie voor die kachels komt uit vaten die in bakken staan zodat de olie niet de grond in lekt.” (Telegraaf)

Aldus Lodewijk Asscher.

Dus ze hoeven niet eens zelf hout te sprokkelen om een beetje warmte te brengen, maar ólie, in bàkken nog wel?? Heeft Geert Wilders al Kamervragen gesteld over deze opulente luxe? Lodewijk is er in elk geval geslaagd zichzelf niet aan te praten dat deze opvang onfatsoenlijk is. Nu de rest van pseudo-sociaaldemocratisch Nederland nog.

Maar even serieus: dat er aanvankelijk een noodoplossing moet worden gevonden voor een grote instroom van vluchtelingen kan ook ik me voorstellen, je kunt niet zomaar ineens duizenden huizen ergens vandaan toveren. Maar het doen voorkomen dat met een naderende winter het in Noordwest Europa normaal en fatsoenlijk is mensen in tenten te laten leven kan alleen maar dienen om coalitiepartner PVV-light te pleasen, zodat het in een later stadium enorm gul lijkt als we die mensen in barakken met stapelbedden en één wc per 100 man huisvesten, bijvoorbeeld.

Verder vindt Asscher dat zijn grote vriend Halbe Zijlstra niet eerlijk is behandeld:

“Ik vond het te makkelijk om hem alleen aan te spreken op borstvergrotingen en ooglidcorredties. Hij was terecht bezorgd.” (Telegraaf)

Misschien was het nog makkelijker voor hem geweest om dergelijke schandalige en volslagen absurde suggesties gewoon niet te doen, had je daar al aan gedacht, Lodewijk?

Maar klamp je vooral nog verder wanhopig vast aan de VVD, want het alternatief is gedecimeerd worden bij de verkiezingen, dus ga vooral zo door. Ik zag dat Hans Spekman ook nog steeds aanblijft naast de niet weg te branden Diederik Samsom. Never change a winning team zullen we maar zeggen, nietwaar?