Teeven wil asielzoekers alsnog laten kreperen

Staatssecretaris van Justitie Fred Teeven (VVD) is niet van plan om opvang te regelen voor uitgeprocedeerde asielzoekers die niet mee wensen te werken aan hun terugkeer. Dit herhaalde hij woensdagavond tijdens het debat over de onlangs ontruimde tentenkampen in Amsterdam en Den Haag. (Nieuws.nl)

Dit gaat hem een motie van wantrouwen van Sharon Gesthuizen opleveren, omdat die (met GroenLinks en de ChristenUnie) vindt dat een eerder aangenomen motie niet uitgevoerd wordt.

Oppositiepartijen SP, D66, ChristenUnie en GroenLinks vinden dat Teeven geen uitvoer geeft aan een aangenomen Kamermotie. Die draagt het kabinet op om opvang te regelen voor asielzoekers die niet terug kunnen keren naar hun land van herkomst.

De bekende asopartijen VVD en PVV vinden natuurlijk dat die motie wél is uitgevoerd, en kan het geen reet schelen dat mensen op straat terecht komen, maar ook het CDA onder die toch zo sympathiek ogende Buma en de uiteraard slaafs de regeringsstandpunten volgende PvdA steunen Teeven.

VVD-parvenu Malik Azmani meende nog deze genuanceerde mening te moeten ventileren over de mensen die actie gevoerd hebben voor deze vluchtelingen:

“Links-extremistische campinggasten die eromheen staan te dansen en alleen maar willen schoppen tegen de rechtsstaat”

Net alsof mensen op straat laten kreperen iets met “rechtsstaat” te maken heeft.

Maar de man behoort dan ook tot een groep waar een bovengemiddeld percentage tuig uit afkomstig is, zoals ook een Hilbrand Nawijn en een Sietse Fritsma: alledrie ex-IND-medewerkers.

3 gedachten over “Teeven wil asielzoekers alsnog laten kreperen”

  1. Wat zou ik die man graag een ontzetttende rotschop in zijn kruis geven. Zo hard dat zijn ballen achter in zijn keel komen te zitten. Wat een stuk drek.

  2. PS Bovenstaand is analoog aan de ‘pistoolmetafoor’ van dat stuk schorem van een Theodor Holman natuuuuurlijk een schoenmetafoor.
    We zijn natuuuuuuuuuuuuuuuurlijk tegen
    geweld en de overheid heeft het monopolie op het in elkaar knuppelen van weerloze mensen…

Reacties zijn gesloten.