Regels

Als vuistregel kun je ervan uitgaan dat alles wat volgens de Nederlandse wet verboden is, ook niet toegestaan is op deze site, voorbeelden hiervan zijn o.a. (doods-)bedreigingen, laster.

Daarnaast gelden er onderstaande regels (check evt de grafische uitvoering als je geen zin hebt om te lezen):

A – Commentaar leveren dat niet inhoudelijk is (m.a.w. off topic gelul)
Regel nummer 1. We hebben er geen enkel probleem mee als je wel eens een commentaar plaatst dat niet inhoudelijk is, wanneer we echter constateren dat je grotendeels, of zelfs alleen maar, niet inhoudelijk reageert dan is er een kans op wissen van commentaar en eventueel een ban. Update 17 april 2011: met name off topic gelul (al dan niet in beschuldigende of opruiende vorm) over Joden, Israël, Zionisme, en antisemitisme, zijn wij beu en wordt in het geheel niet getolereerd. Maakt niet uit van welke pro- of antilobby je bent. LET OP!!! Als jij een factfree hasbara papegaai bent die off topic en zonder bronnen pro-Israël propaganda komt verkopen dan ben je hier binnen 5 minuten weer vertrokken.

B – Teksten elders knippen en hier plakken zonder zelf na te denken.
Dit is internet dus het is prima als je wel eens een tekstje elders kopieert en dan hier plakt. Echter als blijkt dat dat jouw kernactiviteit is dan ben je hier niet welkom. Hier is het de bedoeling dat je zelf in eigen woorden en on topic reageert. Ben je daar niet toe in staat dan ben je niet geschikt voor deze site. Het zelfde geldt overigens voor “hit & run” link dumpjes.

C – Iemand een fysiek ongemak (bijvoorbeeld: de dood) toewensen.
Het schijnt niet strafbaar te zijn om iemands dood te wensen, maar op krapuul.nl is het niet toegestaan. Krapuul.nl is hier een uitgesproken tegenstander van.

D – Discriminatie.
Krapuul.nl bestrijdt discriminatie, om te beginnen op krapuul.nl zelf.

E – Reductio ad hominem.
Niet bij wet verboden, wel op deze site.

F – Kwetsen/beledigen
Beperkt toegestaan, maar zeer grove kwetsende en/of beledigende commentaren zullen worden verwijderd.

G – Zuigen/piepen/klagen/jammeren/ruzie zoeken
Niet toegestaan. Discussies over de regels zijn ook niet toegestaan. Er kan eventueel worden geklaagd via mail, zie de contactpagina. Update 17 april 2011: hier wordt in het vervolg extra op gelet. Iemand die hier pas binnenkomt en meteen regels/beleid ter discussie wil stellen kan direct vertrekken. Iemand die hier binnenkomt die direct begint met anderen aan te spreken over regels/beleid idem dito. Iemand die dit fascistisch/stalinistisch vindt mag dit best opschrijven van ons alleen niet hier.

H – Herhaaldelijk dom zitten liegen
Als jij herhaaldelijk gaat zitten liegen, zodat je andere bezoekers van deze site keer op keer “dwingt” om zich te gaan bezighouden met het ontkrachten van jouw leugens, dan ben je hier niet welkom. We hebben wel wat beters te doen namelijk.

I – Handhaving van de regels
De regels treden in werking met onmiddelijke ingang. De regels kunnen gewijzigd/aangevuld worden. Zoals eerder gezegd zal een commentaar bij overtreding worden gewist. Een gewist commentaar zal, inclusief bijbehorende gegevens, elders worden opgeslagen. Afhankelijk van hoe grof een overtreding is, of hoe vaak er een overtreding plaatsvindt, of gewoon hoe irritant/onaangenaam je bent, kan er worden besloten tot een ban. Dit geldt ook wanneer we het vermoeden hebben dat je aanwezigheid hier als primair doel heeft om onze tijd te verspillen.

J – Opruiing
Wanneer je je elders op het internet schuldig maakt aan opruiing tegen medewerkers/gasten van krapuul.nl en hier vervolgens de vermoorde onschuld komt uithangen dan bestaat er een kans dat je carriere op onze site verschrikkelijk kort duurt.

K – Draaideurtrollen
Draaideurtrollen is nadrukkelijk niet toegestaan. Dit is eigenlijk een vervolg van regel G. Iedereen die zich gedraagt zoals beschreven in regel G is een draaideurtrol en verdwijnt linea recta in het spamfilter. Aanvulling 12 sept 2012 30 april 2013: ook iedereen die hier komt reageren via een anonieme proxy server in de USA of Rusland wordt beschouwd, en behandeld, als draaideurtrol.

L – ’s Nachts ons opdracht geven om te gaan werken
Midden in de nacht komen brallen dat wij moeten gaan werken/een baan moeten gaan zoeken levert je gelijk een permanente ban op. Update 11 juli 2012: overdag ons opdracht geven om te gaan werken is nu ook direct permanente ban. Update 29 aug 2012: VVD-achtig insinueren dat wij (bezoekers dan wel redactie van krapuul.nl) niet zouden werken, idem dito.

M – Oneigenlijk gebruik van het woord “jullie”
Wij hebben een paar maanden het woord “jullie” in het spamfilter gehad. Dit werkte perfect. Klein nadeel: opmerkingen als “wat vinden jullie hiervan” of “binnenkort zal ik jullie wel eens een voorbeeld geven van…” wat toch redelijk onschuldige opmerkingen zijn, vielen daar dus ook onder. Daarom hebben we het woord “jullie” maar uit het spamfilter gehaald. De praktijk leert echter dat het woord “jullie” met name wordt gebruikt door mensen die kwaad in de zin hebben. Daarom is het woord “jullie” wel degelijk toegestaan maar wordt er extra gelet op mensen die het woord “jullie” gebruiken. Wanneer wij constateren dat jij het woord “”jullie” op oneigenlijke wijze misbruikt loop je het risico op een permanente ban.

Deze pagina is aangepast op 23 juli 2014