Tatjana Festerling (Pegida) geeft letterlijk toe een hooivorkenbrigade te willen vormen

In Potsdam en Leipzig zijn gisterenavond ongeregeldheden uitgebroken tussen demonstranten van Pegida en tegendemonstranten. Daarbij zijn enkele mensen gewond geraakt.

Uit de mond van Pegida voorvrouw Tatjana Festerling kon het volgende opgetekend worden:

Pegida uit Dresden had zijn leden opgeroepen om mee te demonstreren in Leipzig. ‘Als de meerderheid van de bevolking zijn gezond verstand zou gebruiken, dan zouden ze naar de hooivorken grijpen en de elitaire volksverraders uit het parlement, de gerechtshoven en de krantenredacties wereldwijd in elkaar slagen’ , zei Pegida-frontvrouw Tatjana Festerling [sic]. Ze noemde islamitische vluchtelingen ‘seksterroristen’. (Volkskrant)

Elke keer een stapje verder. Is het allang geen probleem meer moslims of immigranten uit te schelden, nu kan er blijkbaar ook openlijk opgeroepen worden parlementsleden, rechters en journalisten met geweld te verdrijven. De blauwdruk van een fascistische beweging.

Wie nu nog elke overeenkomst tussen Pegida (en dus bewegingen als de met hen sympathiserende PVV, met hun ‘nepparlement’) en de nazi’s uit de jaren dertig meent te kunnen ontkennen en beweert dat het hier slechts bezorgde burgers betreft, lijdt niet alleen aan een vorm van cognitieve dissionantie die genoeg materiaal zou opleveren voor de afstudeerscripties van een hele jaargang psychologiestudenten, maar heeft tevens het totale mestoverschot van Nederland aan stront in zijn ogen.