Sylvana opende beerput van racisme

Sylvana heeft het vanaf begin af aan rustig aangepakt. Zij zei vanaf het begin al: ik vind dat zwarte piet racistisch is en eigenlijk niet meer zo tentoongesteld zou moeten worden.

Kortom, dit mag zij vinden en zeggen. In die zin, dat die Sinterklaasfeestjes collectief worden bekostigd. Donkere mensen bekostigen zo dus iets dat hen beledigt. Lijkt mij een bizarre constructie.

Als ik donker ben en ik vind dat zwarte piet een parodie is op mijn huidskleur, dan weiger ik dat te betalen, lijkt mij logisch. Ik ga toch niet iets betalen dat mij bespot. Net zoals met een PowNews. Ik betaal dan belasting, zodat een PowNews reporter mij publiekelijk belachelijk kan maken en op internet kan zetten. Mensen bekostigen hun eigen pesters op deze manier. Alsof ik jou ga filmen en het zo knippen en plakken dat je er heel dom uit komt, en dan stuur ik je een rekening.

Zolang het publiekelijk bekostigd is, moet er ook  collectieve zeggenschap zijn.

Die idiote Van der Laan – opportunist van Amsterdam, sprak meteen lege woorden over ‘gezelligheid’. Wat is dat, ‘gezelligheid’? Op een hele laffe manier neemt hij daarmee afstand van de activisten, zonder direct voor de nazi’s te kiezen. Typerend voor een PvdA-politicus: hoe red ik mijn reputatie, hoe zeg ik iets dat geen inhoud heeft zodat ik niets verkeerd kan zeggen.

Stel dat de buren een sinterklaasviering houden met een zwarte piet, dan is het een andere constructie. Wat mij betreft valt het dan nog in de persoonlijke sfeer. Als jij per se een zwarte pietfeest wilt, dan kan je dat doen ( verboden te verbieden). Donkere mensen in je omgeving zullen zich alleen minder veilig bij je voelen.

Sylvana heeft een beerput geopend, een put van stinkend racisme. Zij heeft laten zien wat een KKK-land dit eigenlijk in de onversneden kern is. Als je op Facebook kijkt, op de PVV-pagina, dan vliegen de doodsbedreigingen, grappen over bosapen en referenties aan de Waffen-SS je om de oren. Zeggen dat racisme niet bestaat in Nederland, is dus objectief gezien onjuist.