Surinaamse vrouw weggepest uit Duindorp

Een Surinaamse vrouw is het na jarenlange pesterijen door geboren Duindorpers spuugzat en keert de beruchte Haagse naziwijk de rug toe.

Ze was zó blij met haar benedenwoning met een tuintje. ,,Ik had er voor gebeden”, zegt Marina, belijdend christen. Vanaf de eerste dag dat ze haar ramen had gezeemd na de verhuizing gingen er eieren tegenaan. ,,Ik rende naar buiten. Hou hier mee op!” Maar daarna volgden zakken met ijsblokken. Nog later ingegooide ruiten. Tot het laatste keiharde geweld in april waarbij haar auto en ruiten met een hakbijl zijn vernield. ,,Een volwassen man die met een hakbijl op mijn ramen afkwam.” Het werd ondanks een eerste standvastige reactie van Marina toch de druppel.

Het ging definitief mis toen de vrouw reageerde op een een tweet van de gemeente dat ze het er met eens was dat Zwarte Piet veranderde. Duindorp Online maakte daar een screenshot van en plaatste die op haar facebookpagina.

Daarna brak de hel los. Ruiten werden ingegooid, de woning werd met verfbommen bestookt en haar auto werd met een hakbijl vernield. De politie deed niets.

Het is bepaald niet de eerste keer dat de Haagse wijk in opspraak raakt. Eerder werd een Marokkaanse bruidsstoet die door de wijk trok belaagd door het white trash dat de wijk bevolkt.

Bron: AD