Stop Pegida! Vluchtelingen en moslims welkom!

stop pegida

zondag 11 oktober
om 13:00
Janskerkhof, bij Anne Frank beeld, Utrecht

De afgelopen maand zijn er door heel Nederland inzamelingen geweest om geld, voedsel en kleding op te halen voor vluchtelingen. Duizenden mensen gingen de straat op in Amsterdam, Den Haag en Groningen onder de leus ‘vluchtelingen welkom’. Dit is hartverwarmend. Tegelijkertijd proberen politici zoals Wilders de woede die mensen voelen over het neoliberale bezuinigingsbeleid te kanaliseren richting moslims en vluchtelingen.

Waar Wilders oproept tot verzet tegen opvangcentra zijn het nazi’s die de daad bij het woord voegen. Onder de paraplu van Pegida willen zij op 11 oktober in Utrecht de straat op gaan. Pegida is de naam van de straatbeweging uit Duitsland die begin dit jaar duizenden mensen mobiliseerde tegen de ‘islamisering van het avondland’. Voor het protest op 11 oktober hebben Nederlandse nazi’s ook Lutz Bachmann uitgenodigd. Hij is bekend van de foto die hij van zichzelf maakte als Hitler.

WelkomHonderdduizenden gingen in reactie op Pegida de straat op door heel Duitsland. Dit verzet werd gevormd door activisten, linkse partijen en organisaties en vakbonden. Door deze druk van onderaf viel dit front uit elkaar, maar is het extreemrechtse gedachtegoed wel genormaliseerd. Dit jaar alleen al zijn er bijvoorbeeld meer dan 200 aanslagen gepleegd op opvangcentra. Zover mag het in Nederland niet komen.

Dit is waarom we op 11 oktober de straat op willen om een ander geluid te laten horen. Vluchtelingen en moslims zijn welkom hier en we leggen de schuld van de bezuinigingen neer bij waar die hoort: de multinationals, banken en hun medeplichtigen in de politiek. Stop de zondebokpolitiek! Er is genoeg voor iedereen!

(bron)