Steve Bannon van Youtube en Twitter gegooid na oproep Fauci te onthoofden

Steve Bannon, de voormalige campagneleider en adviseur van Trump, is van Youtube en Twitter gegooid nadat hij had opgeroepen dr. Fauci en FBI-directeur Christopher Wray te onthoofden.

De hoofden van deze beruchte boosdoeners zouden volgens Bannon op pieken gespietst moeten worden en tentoongesteld bij het Witte Huis, als waarschuwing voor de ‘bureaucraten’ in Washington.


 

De video met de oproep ging uiteraard viraal, waarop alles en iedereen – ook voormalige bondgenoten – over Bannon heenviel.


Bannon is na zijn zijn ontslag in de marge van de politiek beland. Hij raakte de financiële steun van Rebekah Mercer kwijt, werd de deur gewezen door Marine Le Pen en wordt door de internationale alt-right gezien als een verlopen, oude man die niet meer serieus te nemen valt. Bovendien loopt er een strafrechtelijk onderzoek wegens fraude tegen Bannon, voor de zélf tot op het bot corrupte Trump reden luidruchtig afstand te nemen van zijn voormalige chief strategist.

En dan was er natuurlijk nog dit. Eigen onthoofdingen eerst..

Uitgelichte afbeelding: By Don Irvine – Steve Bannon Flickr, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=53441636