Stansted 15 niet de gevangenis in

De vijftien mensen die door zich aan een vliegtuig vast te ketenen geprobeerd hebben de deportatie van mensen naar Sierra Leone, Ghana of Nigeria (niet toevallig drie voormalige Britse koloniën) te voorkomen, vanaf het vliegveld Stansted bij Londen, zijn niet als terroristen veroordeeld tot gevangenisstraf.
Wij hebben hier eerder over geschreven, het stuk is nota bene van de hand van Joke Kaviaar die wel in de gevangenis wordt gehouden dezer dagen.
Drie van de betrokken actievoerders worden als recidivist aangemerkt, omdat ze een jaar voor de actie tegen de deportatie (die was 28 maart 2017) al eerder aan een milieuactie op een vliegveld hebben meegedaan.
Maar ook deze drie, Alistair Tamlit, Mel Strickland en Edward Thacker, werden door de rechter in Chelmsford niet “schuldig” genoeg geoordeeld om opsluiting te wettigen.
De aanklacht tegen de vijftien was gebaseerd op terrorismme: de veiligheid op een vliegveld in gevaar brengen.

Dat de drie bovengenoemden een voorwaardelijke vrijheidsstraf hebben gekregen en de anderen een taakstraf (“community service”) is nog neit bevestigd bij de bron, de Guardian.