Standbeelden Leopold II en Pim Fortuyn beklad

De buste van massamoordenaar Leopold II in Gent is door activisten beklad met rode verf. Over Leopold’s hoofd werd een doek gebonden met als tekst “I can’t breathe”, de laatste woorden van George Floyd, de zwarte man die vorige week in Minneapolis door de politie werd vermoord.

Leopold II was van 1885 tot 1908 het hoofd van de Congo Vrijstaat. Het gebied stond onder zijn persoonlijk bewind. In die periode zijn mogelijk tot 10 miljoen Congolezen om het leven gekomen. Het is niet de eerste keer dat de buste beklad werd. Activisten eisen al jaren dat de buste verwijderd wordt, maar de stad weigert tot op heden aan die eis toe te geven.

In Rotterdam werd het standbeeld van de rioolrechtse held Pim Fortuyn beklad. Dankzij de inspanningen van het Rotterdamse PVV-raadslid Maurice Mussolini Meeuwissen is het standbeeld inmiddels weer val alle vreemde smetten ontdaan:


Tussen zijn reinigingswerkzaamheden door vond Maurice ook nog de tijd schriftelijke vragen te stellen aan het college over de communisten van Antifa en KOZP die gisteren in Rotterdam op een haar na een revolutie ontketenden:


Uitgelichte afbeelding: Een missionaris wijst naar de afgehakte hand van een Congolese dorpsbewoner. Afgehakte handen waren “het krachtigste symbool van koloniale brutaliteit” in Congo – Door Onbekend – http://digitallibrary.usc.edu/cdm/ref/collection/p15799coll123/id/78038, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=30895485