Springsteen coverband zegt optreden tijdens inauguratie Trump af

De B Street Band, een Springsteen cover band, zal niet spelen tijdens de inauguratie van Donald Trump. Oorspronkelijk zou de band vrijdagavond optreden tijdens het Garden State Gala dat donderdagavond plaats vindt, een dag voordat Trump geïnstalleerd wordt als president, maar de band heeft dat optreden na een storm van kritiek afgezegd.

De B Street Band zegt het concert te hebben afgezegd uit respect voor Springsteen, die een diepe afkeer koestert van Trump. In een interview met de Guardian noemde  The Boss Trump een ‘moron’ (idioot). Springsteen steunde Sanders en later Clinton.

Voor het team van Trump levert deze afzegging de nodige problemen op: al eerder zegde Broadway-ster Jennifer Holliday het optreden af. Vrijwel geen enkele artiest van enige betekenis  wenst met Trump geassocieerd te worden, waardoor Trump’s inauguratie nogal bleekjes dreigt af te gaan steken bij de  inhuldiging van Obama. Tijdens diens inauguratie traden o.a. Springsteen, U2, Stevie Wonder, James Taylor, Pete Seeger en Beyoncé op.