Speelt het dan tóch een rol?

xenofobieWeet u nog? Vorige week, in dat programma met die presentator die ooit voor een stel pubers in een of andere vertoning op de kijkbuis een moordenaar en afperser als rolmodel op een voetstuk plaatste:

De vluchtelingencrisis stelt de discussie over rechten lesbiennes, homos, transgenders, biseksuelen en vrouwen in relatie tot de migrantengemeenschap op scherp.Bron

Vervolgens werd er in de beste traditie van Otmar Freiherr von Verschuer en Josef Mengele door een intellectueel buitengewoon middelmatig minister en een SS-verheerlijkster een half uurtje gekeuveld over de vraag of etniciteit een rol speelt bij verkrachtingen.
Eigenlijk was het voor de deelnemers aan dat ranzige samenzijn onder leiding van Twan Huys geen vraag maar een vaststaand feit.
Een week eerder ging het pubertje Sywert van Lienden al voor een publiek van anderhalf miljoen kijkers voluit op het bruine orgel met zijn niet door de feiten onderbouwde geblaat over een invasie van verkrachters die met de vluchtelingenstroom mee naar Europa zou komen.
Daarin volop aangemoedigd door de chef van de witwasmachine voor nazi-ideeën De Balie Youri Albrecht en gif-oma Wouke van Scherrenburg.
Mensen als hoogleraar sociale geschiedenis Leo Lucassen en politicoloog Tom van der Meer moesten er de volgende dag aan te pas komen ten einde te proberen de schade die door die haatpuber was aangericht te beperken.

Het is de moeite waard er even aan te herinneren dat een hoop mensen waaronder onderwijsminister Jet Bussemaker maar beter niet zo hoog van de toren kunnen blazen over verbanden die er niet zijn.
Afgezien van het feit dat de laag fascistische diarree waar dit land onder bedekt is – mede dankzij de volle medewerking van de PvdA van die Bussemaker – al dik genoeg is, is er een andere reden voor die mensen om enige bescheidenheid te betrachten als het over belangrijke grotemensenzaken gaat:

Nederland is aansprakelijk voor de verkrachting van een vrouw door militairen in het voormalig Nederlands-Indië. Dit heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bepaald. Het is voor het eerst dat de rechter zich heeft uitgesproken over de aansprakelijkheid van Nederland voor andere oorlogsmisdaden dan executies.Bron

We zullen maar zeggen dat selectieve verontwaardiging inherent is aan de nu al meer dan anderhalf decennium durende stemmingmakerij jegens anderen in dit land.
Vanavond in DWDD een discussie over de vraag of….