SP en VVD hand in hand ten strijde tegen vluchtelingen

Asielmedewerkers van de vier aanmeldcentra staan structureel bloot aan agressief gedrag van asielzoekers, zoals intimidatie, scheldpartijen, bedreigingen en fysiek geweld. Dat blijkt uit verslagen van het interne meldsysteem voor veiligheidsincidenten dat de Volkskrant met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur mocht inzien. (Volkskrant)

Die nare vluchtelingen toch, die onze invoelende IND’ers – waar sympathieke mensen zoals Malik Azmani, Hilbrand Nawijn, en personen die het een goed idee vinden de vriendin van Fred Teeven te worden werken/werkten – zo akelig durven te behandelen. En structureel nog wel. Het moet niet gekker worden.

Echter, Vluchtelingenwerk neemt de cijfers er nog eens bij:

De organisatie wijst er op dat de vertoonde agressie van asielzoekers ‘vaak tegen zichzelf is gericht’, en dat de cijfers relatief gezien meevallen. ‘Het gaat om ongeveer 100 meldingen per jaar, op 22 duizend mensen die in 2014 asiel vroegen is dat een heel klein percentage.’

Dan heb je het inderdaad over slechts 0,45 %. Juist.

Echter, dit weerhoudt de SP en VVD er niet van zich straks bij de interruptiemicrofoon te verdringen om van de staatssecretaris PRECIES te weten te komen of de IND-medewerkers wel voldoende gesteund worden! Dit moet tot op de BODEM worden uitgezocht, geen STEEN mag onomgekeerd blijven:

De VVD wil dat bij een volgend debat in de Kamer met staatssecretaris Dijkhoff aan de orde stellen. Ook de SP wil na het reces van Dijkhoff weten of de IND-medewerkers voldoende worden gesteund. ‘Je moet voorkomen dat ze op de lange termijn beschadigd raken, voor hunzelf en voor het belangrijke werk dat ze doen’, aldus SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen.